Gepofte knoflook. Een puree die extra smaak toevoegt aan je gerechten. Aangezien we dit jaar weer een succesvolle teelt van knoflook hadden in onze tuin, had ik ze gelijk bij de hand. De knoflook, die we vorig jaar oktober hadden geplant, hadden we gehaald bij Biesheuvel Knoflook in Slootdorp.
Ingrediënten
Knoflook
Olijfolie
Tijm
Zwarte peper
Bereiding van de gepofte knoflook
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij het bovenste kapje van de bol knoflook af zodat je alle teentjes ziet. Giet er lekker veel olijfolie op en strooi er wat zwarte peper en verse tijmblaadjes over. In aluminiumfolie verpakken en ±45 minuten in de oven leggen. Als je een knoflookoventje hebt dan leg je de bollen daarin (ook ±45 minuten).
Gepofte Knoflook
En like mijn Facebookpagina 😉
One thought on “Gepofte Knoflook”