Om 17.30 uur stond de andijvie voor de andijviesalade nog in de tuin en om 18.00 uur lag het op de borden. Het was een mooi klein kropje. Met de buitenste bladeren als voer de kippen 😉 Als je andijvie te bitter vindt, kan je natuurlijk ook sla gebruiken. Andijviesalade is een heerlijke makkelijke maaltijd voor deze warme dagen. Het was een bord vol super gezonde producten. Als je geen olijvenkruid hebt, gebruik dan olijven, fijn gehakt. Ik heb voor de croutons een stukje ciabatta gebruikt, klein gesneden, en een klein beetje olie gemaakt met wat verse fijn gehakt knoflook en daar in de croutons even laten weken. Bij het bakken hoef je dan geen olie meer te gebruiken. De eitjes die ik gebruikt heb, komen van onze eigen kippen. Ze waren zo vers dat ze bijna niet te pellen waren, heerlijk….
Ingrediënten (2 personen)
1 kleine kropje andijvie, goede gewassen en klein gescheurd
1 avocado (ready to eat), in blokjes gesneden
½ rode ui, in halve ringen gesneden
½ rode puntpaprika, in blokjes gesneden
Handje kant en klare walnoten, grof gehakt
Handje pijnboompitten, geroosterd
10 zongedroogde tomaatjes, fijn gesneden
4 plakken prosciutto, in de lengte door midden gesneden
4 kleine eitjes, zacht gekookt en doormidden gesneden
Stuk of 10 verschillende kleuren cherrytomaatjes, in vieren gesneden
Handje croutons van een stukje oud (wit)brood, even in olijfolie geweekt
Olijvenkruid, grof gehakt
Bereiding
Bak de croutons in een droge koekenpan mooi bruin. Pak twee mooie borden en verdeel daarop de andijvie. Verdeel over de andijvie de avocado, ui, paprika, verse en zongedroogde tomaatjes, walnoten, pijnboompitjes, croutons, eitjes, prosciutto en als laatste de grof gehakte olijvenkruid.
Serveer met een honingmosterddressing.
Tip: Aan een bord salade hadden wij voldoende als maaltijd, maar je kan er ook nog stokbrood of verse patat bij serveren.
Tip: Als je de prosciutto weg laat is de andijviesalade vegetarisch.