Langedijkers,
Beer Can Chicken. Eindelijk de zon schijnt weer. We gaan er van genieten. Zet de barbecue maar klaar. Kip op bierblik. Wij hebben het al vaker gedaan. En het is zo lekker. Toen het eerder deze zomer ook lekker warm was hebben wij spareribs bij Beef&Steak besteld, iets waar de mannen hier ook gek op zijn. Op mijn website Francijna Cooking Mama staat een heerlijk recept. Bij de bestelling zat een foldertje met recepten. Waar onder Beer Can Chicken. Daar had ik weer zin in om te maken. Deze keer de kip maar even ergens anders gekocht. Maar oh, wat was het weer lekker. Het Jopen bier heb ik bij de wijntapperij De Burg gekocht.
Beer Can Chicken
Ingrediënten
1 hele grote scharrelkip
1 flesje Jopen bier
Sap van 1 limoen
2 el Dyon mosterd
10 takjes verse platte peterselie, fijn gehakt
10 takjes verse koriander, fijn gehakt
Blaadjes van een klein bosje verse tijm
Zwarte peper uit de molen (e.v. zout)
Bereiden
Leg de kip een nacht van te voren in een schaal met het Jopen bier. Op de dag zelf haal je kip uit het bier. Het bier niet weggooien! Meng de verse kruiden met het limoensap en de mosterd en breng op smaak met nog een beetje peper (en zout). Smeer de kip in met het mengsel. Giet het bier uit de schaal in een klein bierblik. Schuif de kip met de cloaca (z’n kont) over het bierblikje en zet op de barbecue. Op indirecte wijze. Laat de kip een uur of net iets langer op zo’n 175°C gaar worden. Als de temperatuur in de borst ± 80°C is dan kan hij er af. Even laten nagaren in de aluminiumfolie. Als u geen kerntemperatuurmeter heeft kan de kip er af als het sap dat uit de kip loopt helder van kleur is. Lekker met een geroosterde maiskolf, een groentespies en/of een gepofte aardappel (ook van de barbecue).
En like mijn Facebookpagina 😉