Bietencarpaccio

Bietencarpaccio

Bietencarpaccio wel eerder gegeten maar nog nooit zelf gemaakt. Wij hebben bietjes in ons groentetuintje staan, erg lekker. Maar we moeten snel zijn want we zien dat er aan gevreten wordt en niet zo’n klein beetje ook. Dus vandaag maar bietjes eten. De discussie was gewoon gekookt of een salade. Uit eindelijk heb ik voor een carpaccio gekozen. Maar onder het bereiden door werd ik alleen maar chagrijniger, niet omdat het niet lukte maar de bietjes waren zo klein en aangevreten. Dus ik kon ze niet mooi in plakjes snijden. Daar bij werd één bietje gewoon niet gaar, die bleef knijterhard.  Daarom besloot ik er ook maar een voorgerecht van te maken. Het was gewoon niet genoeg voor een hoofdgerecht. Uit eindelijk was het een heerlijk gerechtje. Maar ik ga het zeker nog een keer overdoen en dan met mooie gave bietjes.

Bietencarpaccio

Ingrediënten  2 personen
± 350 gr kleine verse bietjes, gekookt en in hele dunne plakjes gesneden
Handje kleine jonge verse bietenblaadjes
Handje kleine jonge verse rucola blaadjes
2 bosuitjes, in fijne ringetjes gesneden
25 gr pijnboompitjes, geroosterd
Stukje Parmezaanse kaas
Crema balsamico met bloedsinaasappel
Zwarte peper uit de molen

Bereiden
Verdeel de bietenplakjes op een bordje in een mooi rondje. Besprenkel ze met de crema balsamico. Strooi er de pijnboompitjes over. Verdeel er dan de bosuitjes over. Verdeel er dan de bietenblaadjes en de rucola overheen. En uiteindelijk rasp je er de Parmezaanse kaas overheen en strooi je er wat zwarte peper over.

Bietencarpaccio

Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: