Ik maak bietjessalade met Opperdoezer Ronde, want de Opperdoezer Ronde ligt weer in de winkels. Een heerlijk Noord-Hollands aardappeltje. En in mijn groentetuintje staan bietjes. Dat is een goeie combinatie. Nog even naar de Toko geweest en daar wat sperzieboontjes gekocht.
Ingrediënten (± 4 personen)
400 gr Opperdoezer Ronde, goed gewassen, gekookt en in blokjes gesneden
500 gr verse bietjes, gekookt, geschild en in blokjes gesneden
200 gr sperzieboontjes, schoon gemaakt, in kleine stukjes gesneden en gekookt
1 rode ui, schoongemaakt en in ½ ringen gesneden
4 el zilveruitjes
4 zure augurkjes, van Kesbeke, in plakjes gesneden
200 gr mager rookspek in blokjes en uitgebakken
Dressing
3 el Griekse yoghurt, vetgehalte 0 %
2 el Yofresh
1 el Dijonmosterd of Franse mosterd
2 teentjes verse knoflook, fijn gehakt
Zwarte peper uit de molen
Bosje bieslook, fijn gehakt
Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten voor de salade in een mengkom voorzichtig door elkaar. Meng de ingrediënten voor de dressing en meng dat weer voorzichtig door de salade. Doe de salade over in een mooie schaal dek af met huishoudfolie en zet een paar uurtjes in de koelkast zodat de smaken goed in elkaar kunnen trekken. Haal de salade een uurtje voor etenstijd uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen. Serveer deze maaltijdsalade met een varkenshaasje.
Bietjessalade met Opperdoezer Ronde
En like mijn Facebookpagina 😉