Met bloemkool kan je veel kanten op. Bijvoorbeeld bloemkoolrijst met curry. Op mijn website francijna.nl staan al verschillende recepten met bloemkool. Daar komt de bloemkoolrijst nu bij. De curry die ik er bij heb gemaakt was behoorlijk pittig. Dus als je daar niet tegen kan, gebruik dan geen gedroogd pepertje maar een klein beetje chilipoeder naar smaak.
Bloemkoolrijst (voor 2 personen)

½ Hollandse bloemkool, in roosjes
Snufje korianderpoeder
Snufje komijnpoeder
Zout, naar smaak
Zwarte peper uit de molen
Maal de bloemkoolroosjes in de keukenmachine fijn. Kijk uit ga niet te ver door anders wordt het puree. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de bloemkool even kort door. Breng op smaak met de komijnpoeder, korianderpoeder, zout en zwarte peper.
1 tl komijnzaad
1 tl korianderzaad
1 tl kaneel
1 tl kurkuma
2 kardemompeulen
1 tl venkelzaad
1 klein gedroogd chilipepertje of ½ tl chilipoeder
1 grote teen verse knoflook
Klein stukje verse gember, geschild
Sap van ½ limoen
Doe alle ingrediënten in een kleine keukenmachine en pureer tot een dikke massa.
Ingrediënten
1 flinke scharrelkipfilet, in dunne reepjes gesneden
Koolzaadolie
3 eieren, hard gekookt en half doorgesneden
2 kleine rode uien, gesnipperd
Paar takjes verse koriander, fijn gehakt
Klein blikje kokosmelk
Bereiden van de bloemkoolrijst met curry
Verhit in een wok een scheutje olie en fruit daarin de ui tot dat de ui licht begint te kleuren. Voeg dan de kipfilet toe en laat meebakken tot dat het een beetje bruin ziet. Voeg dan de currypasta en de kokosmelk toe. Laat even pruttelen tot de kipfilet gaar is. Voeg de eieren toe en laat de curry nog even goed doorwarmen. Serveer de bloemkoolrijst met de curry en fijn gehakte koriander.