Bosbessenmuffins frambozenmuffins met kokos

Bosbessenmuffins frambozenmuffins met kokos

Langedijkers,

Dit worden dus  koude en misschien witte paasdagen. We wachten het maar af. Maar ja, dan is het ook niet erg om lekker in de keuken aan de gang te gaan. Wat gaan we eten met de paasdagen is ook altijd weer de vraag. Voorheen wilde ik nog wel een uitgebreid aan de gang gaan. Maar daar ben ik allang mee gestopt. Dat gestress met de feestdagen daar heb ik totaal geen zin meer in. En dan sta je uren in de keuken, vinden ze het niet lekker of weten ze niet hoe snel ze klaar moeten zijn want de één moet hierheen en de ander weer daarheen. Dus dat wordt 1e paasdag een lekkere lange brunch, met allerlei lekker broodjes, vleeswaren en zoet lekkernijen. 2e paasdag gaan we gourmetten. Met een nieuwe uitdaging erbij, een vegetariër in ons midden. Er komt dus in ieder geval vis op tafel  (niet mijn ding). Groenten heb ik er altijd al bij (heb ik zelfs nog liever dan vlees). Maar nu ga ik dat dus anders doen en daar kan ik gelukkig nog even over nadenken. Maar de brunch, wat gaan we dan eens doen. Lekkere broodjes en vleeswaren natuurlijk. Maar ik wilde er weer eens wat nieuws bij. Mijn keuze is deze keer gevallen op de bosbessenmuffins of frambozenmuffins met kokos uit het bakboek van Delicious. Dit komt omdat er laatst een foto aan mijn neus voorbij kwam op FB. Ik denk tenminste dat het deze waren, ik ben op het plaatje af gegaan. En ik begreep dat het erg lekker moet zijn. Dus dit is een mooie kans dacht ik. Ik ben niet zo’n bakwonder. Maar dit is niet zo moeilijk te maken. Ik ben wel achter de kokosolie aan gegaan. Dat hoef je dus niet persé te gebruiken. Volgens mij verkoopt de DA-drogist het. Maar ik ben naar de natuurwinkel in de Middenwaard gegaan. Daar wordt het zeker verkocht.  En aan de slag dan maar hé. Nou ze zien er volgens mij goed uit. En nog beter, we hebben er één geproefd. Goed gekeurd door de mannen dus. Niet superzoet, maar zeker de wat zure nasmaak van de bessen is heerlijk. Wil je ze wat zoeter hebben serveer ze dan met poedersuiker. 1e paasochtend ga ik nog kleine fruitpannenkoekjes  bakken. En maak ik eieren in een potje. Ik zou zeggen hele fijne paasdagen en geniet ervan.

Ingrediënten (12 stuks)
2 eieren
50 gr kokosolie of gesmolten boter
150 ml karnemelk
125 ml vloeibare honing
Rasp van 1 sinaasappel
175 gr volkoren(spelt)meel
½ el bakpoeder, gezeefd
100 gr geraspte kokos
50 gr havermout
1 tl speculaaskruiden
150 gr verse bosbessen of frambozen (of diepvries)
ook nodig: muffinvorm met 12 papieren vormpjes

Bereiding (±25 min. / oven ±25 min.)
Verwarm de oven voor op 180°C. Vul de muffinvorm met papieren vormpjes. Klop de eieren los en roer de kokosolie (of boter), karnemelk, honing en sinaasappelrasp erdoor. Meng in een andere kom het volkorenmeel met het bakpoeder, de geraspte kokos, havermout, een flinke snuf zeezout en speculaaskruiden. Giet het eimengsel bij het droge mengsel en roer tot alles net goed is gemengd, maar niet te lang. Schep de bosbessen of frambozen door het dikke beslag en verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Bak de muffins in 25 minuten goudbruin.

Bosbessenmuffins frambozenmuffins met kokos

Bosbessenmuffins frambozenmuffins met kokosBosbessenmuffins frambozenmuffins met kokosBosbessenmuffins frambozenmuffins met kokosBosbessenmuffins frambozenmuffins met kokos

Eieren in een potje

Ingrediënten (4 personen)

4 dunne plakken achterham
4 eetlepel gehakte bieslook
4 eieren
4 el room (room culinair light)
versgemalen peper
4 eetlepels geraspte pittige kaas
eventueel gehakte peterselie
Ook nog: 4 kleine ovenschaaltjes

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereidingswijze (10-20 minuten)
Vet de ovenschaaltjes in met wat boter. Leg in elk ovenschaaltje de ham en de bieslook over de bodem. Breek dan voorzichtig het ei in het schaaltje. Verdeel dan de room, peper en geraspte kaas erover. Plaats de schaaltjes in de oven gedurende 10 – 12 minuten. Het eiwit moet gestold zijn, zo niet nog even 2 minuten terug in de oven zetten.

Serveertips

Garneer met de peterselie en geef er geroosterd brood bij.

Vind Langedijkers en alle recepten van Francijna van Diepen leuk

Bosbessenmuffins of frambozenmuffins met kokos en

Eieren in een potje

Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: