Voor mijn verjaardag een heerlijke bramentaart met Griekse yoghurt gemaakt. Ik wilde geen slagroom en extra suiker gebruiken. Dat zit al in de koekjes en de jam. Het is een heerlijke frisse taart geworden.
Ingrediënten bodem
250 gr kandijkoekjes
100 gr gesmolten roomboter
250 gr kandijkoekjes
100 gr gesmolten roomboter
Bereiden bodem
Verkruimel de kandijkoekjes, smelt de boter, roer alles door elkaar, druk vast in springvorm en zet minstens een uur in de koelkast.
Verkruimel de kandijkoekjes, smelt de boter, roer alles door elkaar, druk vast in springvorm en zet minstens een uur in de koelkast.
750 gr volle Griekse Yoghurt
250 gr halfzoete bramenjam
Blaadjes van ± 10 kleine takjes munt, fijn gehakt
12 blaadjes gelatine
Bramen voor opmaak
Bereiden
Meng de yoghurt met de jam en fijngehakte blaadjes munt. Week de gelatine vijf minuten in een schaaltje met koud water. Knijp de blaadjes uit en doe ze samen met vijf eetlepels koud water in een pannetje en verwarm het totdat de blaadjes opgelost zijn. Niet laten koken!! Doe het opgeloste mengsel over in een schaaltje en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Meng het dan door het yoghurt/bramenmengsel. Giet het yoghurt mengsel over op de kandijbodem en zet een paar uur in de koelkast. Na een kwartiertje als de taart al wat stijf wordt, druk je voorzichtig de verse bramen in de taart en zet het dan weer terug in de koelkast.
Bramentaart met Griekse yoghurt
En like mijn Facebookpagina 😉