Voor mijn verjaardag een heerlijke bramentaart met Griekse yoghurt gemaakt. Ik wilde geen slagroom en extra suiker gebruiken. Dat zit al in de koekjes en de jam. Het is een heerlijke frisse taart geworden.
Ingrediënten bodem
250 gr kandijkoekjes
100 gr gesmolten roomboter
250 gr kandijkoekjes
100 gr gesmolten roomboter
Bereiden bodem
Verkruimel de kandijkoekjes, smelt de boter, roer alles door elkaar, druk vast in springvorm en zet minstens een uur in de koelkast.
Verkruimel de kandijkoekjes, smelt de boter, roer alles door elkaar, druk vast in springvorm en zet minstens een uur in de koelkast.

250 gr halfzoete bramenjam
Blaadjes van ± 10 kleine takjes munt, fijn gehakt
12 blaadjes gelatine
Bramen voor opmaak
Bereiden
Meng de yoghurt met de jam en fijngehakte blaadjes munt. Week de gelatine vijf minuten in een schaaltje met koud water. Knijp de blaadjes uit en doe ze samen met vijf eetlepels

Bramentaart met Griekse yoghurt
En like mijn Facebookpagina 😉