Broodje pittig gekruid varkensvlees

Dit broodje pittig gekruid varkensvlees is door manlief gemaakt. Na weer een dag sjouwen door Rotterdam was dit een lekker snel makkelijk gerechtje. Omdat ik aan mijn hand geopereerd ben, mocht ik een aantal dagen niets doen. Eenmaal aan tafel kwamen wij er achter dat het vlees wel iets dunner mocht en dat wat extra ui en paprika erdoor ook wel erg lekker zou zijn. Maar wij hebben er evengoed van gesmuld.

Ingrediënten (2 personen)

3 bruine Turkse bolletjes (Toko)
100 gr verse bladsla
Scheutje koolzaadolie
600 gr hamlapjes in kleine dunne reepjes gesneden
2 teentjes verse knoflook, fijn gehakt
1 tl paprikapoeder (hot)
2 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
1 tl gedroogde peterselie
1 tl kurkuma
1 tl gemberpoeder
1 tl uienpoeder
1 tl grove zwarte peper
1 tl mosterdpoeder
½ tl vers geraspte nootmuskaat
Chilivlokken naar smaak
Zout naar smaak

Bereiden
Meng alle kruiden en de knoflook goed door elkaar en meng dan goed door het vlees. Laat het even een half uurtje goed intrekken. Verhit een klein scheutje koolzaadolie in een grillpan en grill het vlees gaar en bruin. Snijd de bolletjes open als een pittabroodje (dus niet helemaal door snijden). Vul het met wat sla en vlees.
Tip
Serveer de broodjes met dunne rauwe ui-reepjes, paprikareepjes, tomaatblokjes en knoflooksaus.

Knoflooksaus

Ingrediënten

  • 2 el Griekse yoghurt ● 2 el Zaanse mayonaise ● 4 teentjes verse knoflook, fijn gehakt  ● 1 tl gedroogde dille  ● Zout, naar smaak  ● Zwarte peper uit de molen

Bereiden
Meng alle ingrediënten goed door elkaar, maak op smaak met de dille, zout en peper. Laat even een half uurtje lekker intrekken.

Broodje pittig gekruid varkensvlees

Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: