Bruine bonen stoof met krabbetjes

Bruine bonen stoof met krabbetjes is een echt Hollands, winterse stoofschotel. Het is een stoofgerecht wat vroeger werd beschouwd als  armeluis voer.

Ingrediënten
250 gr gedroogde bruine bonen, 8 uur geweekt
3 kleine rode uien, grof gesnipperd
3 teentjes verse knoflook, gehakt
1 rode peper , zonder zaadlijst, in ringetjes
3 dunne preien in ringetjes en goed gewassen
½ rode puntpaprika, in blokjes
½ gele paprika in blokjes
1 blikje tomatenblokjes op sap
½ liter knoflook/kruiden bouillon (Zonnatura)
1 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
1 tl gerookte paprikapoeder, hot
500 gr krabbetjes
Zout en zwarte peper uit de molen

Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.  Strooi wat zout en zwarte peper over de krabbetjes. Verhit wat bak en braadboter in een koekenpan en bak de krabbetjes om en om mooi bruin. Leg ze in een ovenvaste schaal. Doe daar de afgegoten bruine bonen bij. Voeg de ui, knoflook, rode peper, tomatenblokjes en de specerijen bij. Voeg de bouillon en tomatenblokjes toe. Zet de schaal met deksel of aluminiumfolie in de voor verwarmde oven. Laat de bonen in 2 uur gaar stoven. Voeg dan de paprikablokjes toe en zet nog even terug in de oven tot de paprikablokjes beetgaar zijn.

Bruine bonen stoof met krabbetjes

 

 

Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: