Cake met Josta bessen

Ik wilde wel eens cake met fruit er in maken. Wij hebben in de achtertuin een grote struik met Josta bessen staan. Dus werd het cake met Josta bessen. Josta bessen zijn een kruising tussen een zwarte bes en een kruisbes. Als ze goed rijp zijn, zijn ze heerlijk om te eten. De smaak is fris/zuur. Ik maak er vaak jam van. Ook te koop bij mij. S ‘morgens duik ik de tuin in en pluk de bessen voor in de yoghurt als ontbijt. Ik had niet zoveel tijd, dus werd het een simpele cake. Maar o zo lekker. De zoetigheid van de cake en de fris/zure smaak van de Josta bessen is een goede combinatie. Uiteraard kan dit ook met ander fruit, zoals bramen.

Josta bessenstruikIngrediënten
300 gr verse Josta bessen
250 gr suiker
250 gr zachte roomboter
250 gr eieren
250 gr bloem, gezeefd met een mespuntje zout
Scheutje vanille extract
Rasp van de schil van een biologische citroen

Bereiden

Cake met Josta bessen
Het beslag
Cake met Josta bessen
Prik of de cake gaar is

Verwarm de oven voor op 160°C. Bedek de bodem en rand van een bakvorm met bakpapier, of smeer in met wat boteren bestrooi met wat bloem. Doe de suiker en de boter in de mengkom van de keukenmachine en meng het samen totdat het zacht is. Doe  er één voor één de eieren bij en laat het goed door het suiker/botermengsel opnemen. Voeg dan de gezeefde bloem met wat zout, citroenrasp en een klein scheutje vanille extract toe. Meng het even voorzichtig door en zet dan je machine op een hoge snelheid en laat dit een minuut of vijf draaien zodat alles goed gemengd is en lekker luchtig wordt. Voeg de Josta bessen toe en spatel ze er voorzichtig door. Doe het beslag in de bakvorm en zet het ± 60 minuten in de voorverwarmde oven.
Prik er met een satéstokje in om te kijken of de cake gaar is. Het stokje moet er droog uitkomen, anders nog 5 á 10 minuten extra.

Cake met Josta bessen

En like mijn Facebookpagina 😉

 

Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: