Chili Con Carne met stoofvlees

Ik wilde weer eens chili con carne maken. Maar nu eens met rundvlees en chocolade er in. Dat viel in goede smaak bij mijn mannen, veel lekker dan met gehakt vonden zij. De chocola geeft de chili con carne een heerlijke volle warme smaak.

Ingrediënten (5 personen)
800 gr riblappen, in fijne blokjes gesneden
2 grote rode uien, gesnipperd
4 tenen verse knoflook, fijn gehakt
1 rode peper zonder zaadlijst, fijn gehakt
2 dunne preien, in de lengte doormidden gesneden en goed gewassen
Scheut koolzaadolie
1 blikje tomatenblokjes op sap
1 runderbouillonblokje (minder zout, Maggi)
40 gr pure chocolade 75%, klein gehakt
1 rode puntpaprika, in blokjes
½ gele en ½ groene paprika, in blokjes
2 blikken kidneybonen met saus van Bonduel
1 el rode wijnazijn
1 el donkere bruine basterdsuiker
Specerijen en kruiden
2 tl gerookt paprikapoeder mild
2 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
2 (vers)  gedroogde laurierblaadjes
Chilivlokken naar smaak
Zout (low salt), naar smaak
Klein bosje verse platte peterselie, fijn gehakt
Paar takjes verse koriander, fijn gehakt

Bereiden
Chili Con Carne met stoofvleesVerhit in een grote pan met dikke bodem een scheut koolzaadolie en fruit daarin de ui, prei, specerijen en rode peper tot de ui glazig ziet. Voeg dan beetje voor beetje het rundvlees toe en bak het op hoog vuur al roerend bruin. Voeg dan de tomatenblokjes op sap, de rode wijnazijn, knoflook, basterdsuiker en het bouillonblokje toe. Zet de pan met deksel op een vlamverdeler op laag vuur en laat het zeker twee à 3 uur sudderen tot het vlees uit elkaar valt. Voeg het laatste halfuurtje de bonen, de chocolade en de paprikablokjes toe.
Maak op smaak met zout, chilivlokken en de gehakte kruiden.

Chili Con Carne met stoofvlees

En like mijn Facebookpagina 😉
Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: