Courgettekoriandersoep

Wil je een snel soepje voor op de zondagavond, maak dan courgettekoriandersoep. Lekker snel klaar en niet te prijzig.

Ingrediënten
courgettekoriandersoep
1 grote courgette zaadlijsten verwijderd en in blokjes gesneden
Scheutje koolzaadolie
1 grote ui grof gesneden
1 rode peper (met zaadlijst), fijn gehakt
verse knoflook naar smaak, fijn gehakt
½ bosje verse koriander, fijn gehakt
2 blaadjes (vers) gedroogde laurier
1 liter groente/knofllookbouillon (Zonnatura)
100 ml kookroom
Zeezout, naar smaak
Zwarte peper uit de molen

Bereiden
courgettekoriandersoep
Verhit een scheut olie in een soeppan en fruit daar de ui, knoflook en de rode peper aan totdat de ui glazig ziet. Voeg de courgette toe en laat een minuut of wat mee bakken. Voeg dan de bouillon, koriander en de laurierblaadjes toe en laat een half uurtje pruttelen. Haal de pan van het vuur, verwijder de laurierblaadjes en pureer alles met de staafmixer tot een gladde soep. Zet de pan weer op laag vuur en voeg de kookroom toe. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de soep met een scheut olijfolie (wij hadden nog een flesje olijfolie met peterselie staan) en fijn gesneden korianderblad. Lekker met een vers gebakken broodje en pesto.

Courgettekoriandersoep

Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: