Couscous van bloemkool en broccoli

Langedijkers,
Couscous van bloemkool en broccoli. Hoe verzin je het, dacht ik, kan echt niet lekker zijn. Het is weer bloemkooltijd, al zal het meestal nog wel uit de kas komen. Dat wordt weer googlen en uitproberen. Ik vond alleen recepten met bloemkool couscous en die heb ik de eerste keer dan ook gemaakt op mijn manier. Daar scheelde nog wel wat aan. De bloemkool proefde je bijna niet. Nog een keer proberen maar.  Uiteindelijk bedacht ik, als je bloemkool fijn kan malen moet het toch ook met broccoli kunnen. Dus hoppa weer die keuken in en aan de slag. En ja hoor de broccoli liet zich ook mooi fijn malen. Kijk uit dat je niet te ver door gaat met malen want dan wordt het een puree en dat willen we niet hebben. En ik moet zeggen dat het weer aardig gelukt is. De heren hebben er van gesmuld en de oudste nam weer een bakkie mee naar huis. Dat zegt toch wel wat. Het is een leuk gerecht voor als je vegetariër bent. Ik zelf heb er een kippetje uit de oven en gebakken aardappeltjes bij geserveerd.
Smakelijk!!

Couscous van bloemkool en broccoli

Ingrediënten (4 personen)
niet te ver door gaan met malen ½ Hollandse bloemkool, alleen de roosjes
Flinke struik broccoli, alleen de roosjes
Olijfolie, om in te bakken
4 à 5 el olijfolie voor dressings
1 rode puntpaprika, in dunnen reepjes
3 teentjes knoflook, fijn gehakt
1 rode peper, schoon gemaakt,  fijn gehakt
200 gr pijnboompitjes, licht geroosterd
2 à 3 bosuitjes, klein gesneden
de fijn gesneden groenten en gehakte kruiden½ bosje bladpeterselie, fijngehakt
½ bosje koriander, fijngehakt
± 10 muntblaadjes, fijngehakt
Sap van 1 citroen
2 tl baharat, kruidenmix van Jonnie Boer (supermarkt)
Zwarte peper, uit de molen
Zeezout

Couscous van bloemkool en broccoli

Bereiden
laat een minuutje of 5 zachtjes bakken en maak op smaak met de Baharat kruidenmix
Doe de bloemkool- en broccoliroosjes in  de keukenmachine en maal dit totdat het mooi fijn is. Verhit dan een scheut olijfolie in een koekenpan en doe daar het bloemkool/broccoli-mengsel  in, laat een minuutje of 5 zachtjes bakken en maak op smaak met de Baharat kruidenmix. Niet te lang laten bakken, hou het lekker beetgaar. Blijven proeven dus. Doe dan de bloemkool/broccoli couscous in een schaal en meng de fijn gesneden groenten en gehakte kruiden erdoor. Couscous van bloemkool en broccoliMeng het sap van de citroen en de olijfolie erdoor. Zorg ervoor dat de couscous niet te nat wordt. Breng op smaak met zout, peper en misschien nog wat baharat kruiden. Strooi op het eind een handje pijnboompitten en nog wat verse fijn gehakte peterselie en koriander er over heen. Zet de rest van de pijnboompitjes in een schaaltje op tafel voor de liefhebber.
Laat alle smaken even lekker intrekken voor dat je het serveert.

Couscous van bloemkool en broccoli

Langedijkers Facebook

couscous van bloemkool en broccoli

Couscous van bloemkool en broccoli

 

Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

One thought on “Couscous van bloemkool en broccoli

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: