Het is weer bloemkooltijd. Ik ben niet echt gek op bloemkool, maar als de Hollandse bloemkool er weer is wil ik er toch altijd weer wat mee doen. Couscous van Hollandse bloemkool met een Marokkaanse twist. Ik maakte al een keer eerder couscous van bloemkool en broccoli. Deze keer heb ik er een soort salade van gemaakt.
Ingrediënten (4 personen)

1 kleine rode ui, heel fijn gehakt
1 rode peper, fijn gehakt
2 teentjes verse knoflook, fijn gehakt
2 tl Marokkaanse kruiden (zonder zout, AH)
Scheut koolzaadolie
Zwarte peper uit de molen
Zout (Low salt), naar smaak
4 tomaten, in vieren, zaadlijst verwijderd en in hele kleine blokjes gesneden
1 kleine rode paprika, in hele kleine blokjes gesneden
Flinke hand pijnboompitjes
1 rode peper, fijn gehakt
2 teentjes verse knoflook, fijn gehakt
2 tl Marokkaanse kruiden (zonder zout, AH)
Scheut koolzaadolie
Zwarte peper uit de molen
Zout (Low salt), naar smaak
4 tomaten, in vieren, zaadlijst verwijderd en in hele kleine blokjes gesneden
1 kleine rode paprika, in hele kleine blokjes gesneden
Flinke hand pijnboompitjes
Dressing
4 flinke el Griekse yoghurt, 0% vet, 2 el Yofresh, Sap van ½ limoen, 2 teentjes verse knoflook, fijn gehakt, Zout (Low salt), Zwarte peper, uit de molen
Blaadjes van een ½ bosje verse platte peterselie, fijn gehakt, Blaadjes van een paar takjes verse munt, fijn gehakt, Blaadjes van een paar takjes verse koriander, fijn gehakt
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Verwijder de bladen van de bloemkool en snij de roosjes eraf. Doe de roosjes in de keukenmachine en maal het fijn. Ga niet te ver door met malen anders wordt het puree. Maak de sla schoon, maar laat de bladen heel en droog ze goed. Verdeel de slabladen over 4 kommen. Verhit een scheut olie in een koekenpan en fruit daarin de ui, rode peper en knoflook heel snel tot de ui gaat glazig ziet. Voeg dan de bloemkool toe en roer goed door het ui-mengsel. Wok heel even op hoog vuur snel mee. Voeg de Marokkaanse kruiden toe en breng op smaak met wat zout en peper. Zet het vuur uit en laat een beetje afkoelen. Ondertussen maak je de dressing (alle bovenstaande ingrediënten mengen). Verdeel de bloemkoolcouscous over de vier schaaltjes. Verdeel daar de tomaten en paprikablokjes over. Schep er dan wat van de dressing over. Als laatste verdeel je er de pijnboompitten over.

Couscous van Hollandse bloemkool
En like mijn Facebookpagina 😉