Crumble met pruimen en bramen

Een tuin vol fruit, een pruimenboom (Reine Claude) die maar niet te stoppen lijkt. Bramen waar geen einde aan lijkt te komen, zoveel. Ik heb er jam van gemaakt. Maar je wil er ook op een andere manier nog van genieten. Na een dag fruit schoonmaken en verwerken heb je ook niet zoveel puf meer om weer in de keuken aan de gang te gaan. Dus even internet afgespeurd naar een makkelijk recept. Bij Jamie Olivier kwam ik een recept met de broodkruimels tegen. Hiervoor kan je natuurlijk ook oud brood gebruiken. Omdat er veel vocht van het fruit afkomt, heb ik er bloem doorheen gemengd om het vocht een beetje te binden. Vandaag eten we een crumble met pruimen en bramen (fruit uit eigen tuin).

Ingrediënten (4 personen)
350 gr pruimen, ontpit en in vieren
350 gr bramen, voorzichtig gewassen in een bak met water
3 el rietsuiker
Sap van 1 sinaasappel
1½  el bloem
150 gr witbrood, verkruimeld in de keukenmachine
2 el gesmolten roomboter
1 tl (met kop) speculaaskruiden

Bereiding
Crumble met pruimen en bramen
Verwarm de oven voor op 190 °C. Meng de pruimen en bramen met de bloem, sap van de sinaasappel en twee eetlepels rietsuiker. Vet een ovenschaal in en verdeel de pruimen en bramen over de bodem. Meng de broodkruimels, boter, één eetlepel rietsuiker en de speculaaskruiden in een kom. Bedek de pruimen en bramen met het broodkruimmengsel. Bak vijfenveertig minuten in de oven.
Serveer met vanille-ijs of hangop.

Crumble met pruimen en bramen

En like mijn Facebookpagina 😉

 

Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: