De griep blijft erg hardnekkig maar wij eten Bloemkoolcurry

De griep blijft erg hardnekkig maar wij eten Bloemkoolcurry

De griep blijft erg hardnekkig maar wij eten Bloemkoolcurry

Hallo Langedijkers,

Deze keer heb ik dus uit nood een bestaand recept genomen. Want ik werk, ik doe, ik ben aanwezig. Maar deze griep is erg hardnekkig en blijft erg lang hangen.  Ik blijf er dan ook  lang last van houden. Ondanks dat ik snuif en slik. Ook vanmiddag weer aan het werk geweest in het zwembad, het was gezellig druk. Maar ja, er moet ook eten op tafel komen. Dus heb ik manlief dit recept onder zijn neus geduwd met de opdracht, maak er wat lekkers van. Nou dat is hem gelukt hoor. Voor de rest heb ik het avondeten ook aan hem over gelaten. Met als resultaat gebakken aardappeltjes, kippenbout uit de oven (de marinade voor de kip had ik dan weer even snel verzonnen) en de bloemkoolcurry. Het is ook een genot als je uit je werk zo aan kan schuiven, hé. Tafel gedekt, eten precies op tijd klaar het kan toch niet mooier. Iets wat je zelf dus jaren lang ook voor elkaar gebokst hebt. Kinderen opvoeden (je sjeest je eigen rot van hot naar her op je fiets). Hulpmoeder op school, een baan en dan ook nog het eten op tafel zien te krijgen. Dit is geen klacht, maar een periode waar ik graag op terug kijk. Zeker nu ik dus werk en dan thuis kom en mijn eten staat klaar, heerlijk ik geniet ervan. Even voor de goede orde, manlief werkt dus niet meer. Als ik deze bloemkoolcurry zelf maak serveer ik het met gele rijst.

De griep blijft erg hardnekkig maar wij eten Bloemkoolcurry

Gele rijst (zoals ik het doe)

Zet een pan met ruim water op het gas en breng aan de kook. Doe de hoeveelheid rijst erin die je nodig hebt met een theelepel  kurkuma (koenjit) en laat de rijst de 8 minuten koken (of lees de bereiding op het pak), giet dan de rijst af en laat het nog 15 min staan met de deksel op de pan.

De Marinade (die ik heb gemaakt voor de kippenbouten)

Olie, gembersaus, zout, peper, kerrie en limoensap.

Bloemkoolcurry 

Bereidingstijd: 20-30 minuten

Ingrediënten voor 4 personen

1 bloemkool (circa 600 á 800 gr)

6 eetlepels olijfolie

1 tl mosterdzaad

½ eetlepel zeer fijngehakte verse gember

1 middelgrote ui (fijngehakt)

1 tl zout

2 teentjes knoflook (uit de knijper)

½ tl gemalen kurkuma (koenjit)

½ tl gemalen koriander

1 verse Spaanse peper (Lombok)

2 tomaten

1 tl gemalen komijn

1 tl suiker

1 dl santen

Voorbereiding

De bloemkool schoonmaken en breek of snij hem in roosjes. Ontvel de tomaten en ontdoe ze van pitjes en vocht, hak ze in kleine blokjes. Verwijder het steeltje en de zaadjes van de peper en hak hem fijn. Snij de ui en pers de knoflook.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een pan tot ze goed heet is. Voeg het mosterdzaad toe en doe een deksel op de pan, laat de zaadjes open springen. Voeg gember, ui en knoflook toe en bak circa 2 minuten. Voeg zout, kurkuma en koriander erbij en nog 1 minuut laten meebakken. Bloemkool erbij en roer 1 minuutje om. Voeg de tomaten, peper, komijn en suiker toe. Goed omroeren en giet de santen erbij. Laat de bloemkool zonder deksel op de pan op een middelhoog vuur gaar worden in circa 10 á 15 minuten.

Serveertips

Geef er rijst of brood bij, eventueel gebakken aardappeltjes.

Ga naar de facebookpagina van Langedijkers en vind het leuk

De griep blijft erg hardnekkig maar wij eten Bloemkoolcurry

De griep blijft erg hardnekkig maar wij eten Bloemkoolcurry
De griep blijft erg hardnekkig maar wij eten Bloemkoolcurry
Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: