Een schokkend soepje

Schokkers gekocht bij de winkel " Van boer tot bord" in Alkmaar voor een schokkend soepje

En daar zit je dan met een zak erwten (schokkers) waar je helemaal niets van af weet, of wat je er mee kan doen. Dan maken we er maar een schokkend soepje van. De erwten gekocht bij een winkel in Alkmaar,  Van boer tot bord.  Je denkt al gauw aan blauwe schokkers, dat is een kapucijn erwt, maar dat is het dus echt niet. Ik heb mij suf gezocht op internet en kwam steeds weer uit bij Smak peulvruchten  uit Lutjewinkel. Zij gaven wel informatie maar er waren geen recepten. Dan maar advies gevraagd bij de kookexpert voor bonen Joke Boon en zij gaf aan welke richting ik uit moest. Dank je Joke.
Nu dus maar mijn eigen ding gedaan en gewerkt met de producten uit dit seizoen.
Daarbij heb ik nog een heerlijk brood gebakken, Echtemannenbakken.nl

Een schokkend soepje

Ingrediënten
300 gr schokkers
2 kippenbouten
Klein bosje selderij
Paar takjes lavas (maggiplant)
3 tenen knoflook
1 grote ui grof gesneden
Klein handje zwarte peperkorrels
2,5 liter water
300 gr kruimige aardappelen, geschild

Bereiding
Zet de schokkers met het water op het vuur. Voeg de kippenbouten toe, samen met de knoflook,  selderij, lavas, peperkorrels, uien en de aardappelen. Breng aan de kook met deksel op de pan. Zodra het kookt zet je het vuur laag en laat het lekker zachtjes pruttelen totdat schokkers gaar zijn. Ik heb het zeker 3 uur lang zachtjes laten pruttelen. Dan haal je de kruiden er uit en gooi je dat weg. Haal de kippenbouten er uit en zet apart. Ontdoe de kip van het vel en botjes. Pureer de soep dan tot een gladde massa.

Ondertussen heb je,
250 gr mager rookspek in blokjes gesneden en uitgebakken, 2 flinke bospenen, 50 gr haricoverts, 4 bosuitjes, 1 flinke stengel bleekselderij (gooi het blad niet weg) en een klein bosje platte peterselie gewassen en klein gesneden. Dit voeg je allemaal weer aan de soep toe, samen met de geplukte kip en uitgebakken spekblokjes en 225 gr velderwtjes uit de vriezer. Breng de soep op smaak met een snuf chilipoeder, wat fijn gehakt bleekselderij en peterselieblad.

Een schokkend soepje

Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: