Flespompoen van de BBQ

Flespompoen van de BBQWeer wat nieuws, flespompoen van de BBQ met paddenstoelencurry. Kan dat wel? Er ligt een hele verzameling pompoenen bij ons achter. Uit onze eigen tuin en gekregen. Ik heb al wat keertjes pompoensoep gemaakt, heerlijk. Laatst had ik gevulde spaghettipompoen uit de oven gemaakt. Toen kwam ik op het idee om het op de BBQ te proberen. Toch maar even gegoogeld of dat wel kon. Er was weinig over te vinden, maar ik kwam wel iets tegen. Nu wist ik in ieder geval dat het wel kon. Het was de bedoeling dat wij met zijn tweeën zouden eten. Maar opeens kwam er een kind met vriendin op de koffie. En dus aten wij s ’avonds met zijn viertjes. Hoe mooi is dat, schuif maar lekker aan.

Ingrediënten  (4 personen)
Flespompoenen2 flespompoenen
1 grote ui, fijngesnipperd
4 tenen verse knoflook, fijngehakt
1 grote rode peper, fijn gehakt
Stukje verse gember, geraspt
½ grote winterwortel, klein gesneden
Koolzaadolie
1 blikje tomatenpuree
Ingrediënten voor de flespompoen met paddenstoelencurry2 el masala
2 tl komijnzaad
1 tl mosterdzaad
1 tl korianderpoeder
2½ dl paddenstoelenbouillon
500 gr gemengde paddenstoelen, naar smaak
125 gr linzen
400 ml kokosmelk (blik)
½ blikje water
Zout en zwarte peper uit de molen
Bosje verse koriander, fijngehakt
Bosje verse platte peterselie, fijn gehakt

Bereiden paddenstoelencurry
De paddenstoelencurry
Verhit de olie in een ruime pan, fruit de ui, knoflook, peper, gember met de masala, komijnzaad, mosterdzaad en korianderzaad tot de ui glazig ziet en de specerijen lekker gaan geuren. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee. Voeg de wortel, paddenstoelen toe en roerbak ze een paar minuten mee. Voeg dan de linzen en kokosmelk, (spoel het blikje van de kokosmelk met een ½ blikje water om en doe dit ook bij de saus) en de bouillon toe. Zet de pan op een vlamverdeler op laag vuur en laat de linzen en de wortel gaar worden. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Bereiden flespompoenen
De halve flespompoenen Afmaken met de vulling er inSnij de pompoen door midden en verwijder de zaadlijsten. Hol de pompoen iets verder uit. Smeer de pompoen met wat olie in en strooi er zout en peper over. Leg de houtkool aan één zijde van de barbecue en verhit deze tot 200°C. Leg de pompoenhelften op het rooster aan de andere zijde (indirect verhitten). Stoof de pompoenen in drie kwartier gaar. Vul de pompoenhelften met de paddenstoelencurry en leg ze nog een half uur op de barbecue.

Serveer de pompoen met de verse fijn gehakte kruiden.

Flespompoen van de BBQ  met paddenstoelencurry

En like mijn Facebookpagina 😉
Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: