Gazpacho, Spaanse koude tomatensoep. Heerlijk op een zomerse dag en snel klaar. Een koude tomatensoep, dus op tijd maken want de soep moet een paar uur in de koelkast.
Ingrediënten
1 kilo rijpe (tros)tomaten, in vieren
1 grote rode ui, grof gesneden
4 teentjes verse knoflook
1½ rode puntpaprika, grof gesneden
½ komkommer
Broodkruim van 2 sneetjes bruinbrood
50 ml goede Spaanse olijfolie (granFruttato van Monini)
100 ml sherryazijn
Extra
Croutons
Komkommer, heel fijn gesneden
Rode ui, heel fijn gesneden
Goeie Spaanse olijfolie
Bereiden
Doe alle ingrediënten in de mengkom van de blender en pureer het tot een gladde dikke massa. Schenk het over in een schaal en zet het zeker voor een paar uur in de koelkast. Serveer de gazpacho in een glas met wat croutons, komkommer, ui en een paar druppeltjes olijfolie.
Lekker met grof brood en kruiden/knoflookboter.