Deze keer heb ik de groenten in het gehaktbroodje eerst gepureerd omdat ik rekening hield met protest omdat er stukjes groenten in het gehakt zou zitten. Maar de volgende keer snij ik de groenten gewoon weer lekker fijn.
Ingrediënten
750 gr half om half gehakt
1 grote ui, grof gesneden
4 teentjes verse knoflook
1 rode peper, zaadlijst verwijderd, grof gesneden
5 gegrilde paprika’s uit pot
3 el Italiaanse kruiden
± 50 gr paneermeel
250 gr mager rookspek in dunne plakjes
Zout naar smaak
Zwarte peper uit de molen
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een klein bakblik met bakpapier. Verdeel de plakjes spek in het bakblik en zorg dat er spek over de rand hangt om later weer over het gehakt te verdelen. Pureer de ui, knoflook, rode peper en gegrilde paprika’s met de staafmixer. Meng de puree met de Italiaanse kruiden en paneermeel door het gehakt. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Verdeel het gekruide gehakt in het bakblik en sla de overhangende spekreepjes terug over het gehakt. Zet het gehaktbroodje ± 60 minuten in de voorverwarmde oven. Als het broodje klaar is giet je eerst het vet uit het bakblik. Haal het broodje uit het bakblik, laat het even afkoelen en snij er dan mooie plakken van.