Gepofte bietjes uit de oven

Gepofte bietjes uit de oven. Bietjes bereid op een alternatieve manier. Het is net zo simpel als koken, maar zo blijft de smaak van de biet beter behouden. Je kan de bieten eerst schillen en dan poffen, maar ook in de schil poffen daarna de schil er af halen. Ik heb ze eerst geschild zodat de smaak van de kruiden en specerijen er beter kan intrekken.

Ingrediënten (2  personen)
2 gele bietjes, geschild
2 rode bietjes, geschild
Blaadjes v/e paar takjes verse tijm
Zwarte peper uit de molen
Olijfolie

Bereiden
Verwarm de oven voor 220°C. Zet de bieten op een stukje aluminiumfolie en verdeel daar tijmblaadjes over en breng de bieten op smaak met peper en giet er wat olijfolie overheen. Vouw de aluminiumfolie dicht. Zet de pakketjes in een ovenvaste schaal ± 1 uur in de voorverwarmde oven. Prik met een vork door de folie heen om te kijken of de bieten gaar zijn. Zo niet laat ze dan nog wat langer staan.

Gepofte bietjes uit de oven

En like mijn Facebookpagina 😉
Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: