Gepofte knolselderij uit de oven

Gepofte knolselderij uit de oven, je moet alles een keer proberen. Dit stond al zolang op mijn toedoe-lijstje. Het was echt zalig. Gooi het afgesneden kontje en kapje van de knolselderij niet weg. Vries het in. Als je erwtensoep maakt kan je het weer gebruiken. In het kontje van de knolselderij zit heel veel smaak heb ik geleerd op de erwtensoepwedstrijd bij Boer Ted waar ik aan mee gedaan heb. Verwijder het kontje wel als de erwtensoep klaar is.

Knolselderij van boer Ted
Verse knolselderij

Ingrediënten
1 knolselderij, heel en ongeschild
½ schaaltje koolzaadolie om in te bakken
2 el ras el hanout
Gerookt zeezout, naar smaak
Zwarte peper uit de molen

Gepofte knolselderij uit de oven
Gepofte knolselderij uit de oven

Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de olie met de ras el hanout, gerookt zeezout en zwarte peper. Snij het kontje en het kapje van de knolselderij. Was de knolselderij goed zodat al het zand weggespoeld is en droog de knolselderij goed af. Zet de knolselderij op een groot vel aluminiumfolie. Smeer de knolselderij helemaal goed in met de gekruide olie. Vouw de folie om de knolselderij heen. Zet de verpakte knolselderij in een ovenvaste pan of schaal in de voorverwarmde oven. Laat 2 tot 2½ uur garen. Dat ligt aan de grote van de selderijknol. Serveer de knol in mooie stevig gesneden plakken.

Gepofte knolselderij uit de oven

En like mijn
Facebookpagina 😉
Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: