Geroosterde aardperen met verse kruiden en oerbietjes

Geroosterde aardperen met verse kruiden en oerbietjesLangedijkers,
Vandaag geroosterde aardperen met verse kruiden en oerbietjes. De aardperen en de oerbietjes lagen al weer even in de schuur te wachten om bereid te worden. Ik moest nog even bedenken en opzoeken wat ik daarmee kon doen. Aardperen had ik nog nooit mee gewerkt, laat staan dat ik ze had gegeten. De oerbietjes komen bij de Deen Supermarkt  vandaan. Ze hebben daar een schap met o.a. vergeten groenten.  Het idee om de oerbietjes te roosteren komt ook uit het blad Boodschappen, het staat daar in een heel andere combinatie, maar daar kon ik wel wat mee. De aardperen (gekocht bij AH) moest ik echt opzoeken, en zo kwam ik op de gedachte om ze samen in de oven te roosteren. Als er geen oerbietjes te koop zijn kan je ook gewone bietjes gebruiken.
Tip: Als je de oven voorverwarmt, laat het bakblik dan, tot je het nodig hebt, in de oven staan dan begint het roosteren, nadat de ingrediënten er op liggen, gelijk al.

Geroosterde aardperen met verse kruiden en oerbietjes          

Ingrediënten[column size=one_half position=first ]500 gram aardperen  (Ongeschild)
500 gram oerbietjes  (rauw)
Olijfolie
2 witte uien, grof gesneden
4 teentjes knoflook, in dunneplakjes gesneden[/column][column size=one_half position=last ]Bosje verse tijm
Verse peterselie, fijn gehakt
Verse bieslook, fijn gehakt
Zout (low salt)
Zwarte peper uit de molen[/column]

Was de aardperen goed en snij ze in gelijke stukken, Schil de bietjes en snij ze in gelijke stukkenBereiding aardperen
Verwarm de oven voor op 220°C. Was de aardperen goed en snij ze  in gelijke stukken. Stoom of kook de aardperen net niet gaar, en laat ze even droog stomen. Meng de aardperen met wat olijfolie zwarte peper en zout.

Bereiding oerbietjes
Schil de bietjes en snij ze in gelijke stukken.  Meng de bietjes met een scheut olijfolie, ui, knoflook zout,  zwarte peper en een handje verse tijmblaadjes. Verdeel het oerbietjesmengsel over de ene helft van het bakblik en daarnaast de aardperen. Zet het Verdeel het oerbietjesmengsel over de ene helft van het bakblik en daarnaast de aardperenbakblik een 2 á 3 kwartier in de voorverwarmde oven. Als de bietjes zacht zijn haal je het bakblik uit de oven meng je de verse bieslook en peterselie door de aardperen.
Serveer met een gegrild (Livar)speklapje.

Serveer met een gegrild (Livar)speklapjeGeroosterde aardperen met verse kruiden en oerbietjes  

Langedijkers Facebook 

Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: