Gestoofde kipdrumsticks van de BBQ

Langedijkers,
Eindelijk weer een recept, gestoofde kipdrumsticks van de BBQ met krieltjes en in tomaten gestoofde sperzieboontjes. Het is ook nu nog even lang leve de vakantie. Heerlijk drie weken vrij, waarvan er al weer twee opzitten dan. Niets moet, alles mag. Heerlijk. Deze vakantie blijven wij gewoon thuis. Wandelen om de Jisperplas. Een heerlijke strandwandeling en lekker eten in een strandtent. En dat was echt niet slecht. Naar de de Gay Pride, een dagje op de Amsterdamse grachten, wat een feest was dat. Varen met vrienden met onze eigen, doet ie het wel of doet ie het niet, boot en daarna gezellig met zijn allen BBQen. Weer een dagje Amsterdam met één van onze jongens en vrienden, de Negenstraatjes deze keer. En uiteindelijk met mijn zoon Tapas eten aan de Oudezijds Achterburgwal. Wat een tegenvaller was dat. Vleeswaren op een plankje, afbak broodjes met Ayoli uit een potje, kroketjes met seranoham, waar geen smaak aan zat. Mijn zoon had dan nog wel twee oesters die waren wel lekker geloof ik. Maar ja daar had ik weer niets aan. Want alles wat uit de zee komt of met de zee te maken heeft, lust ik niet. Nou ja, dat weten we ook weer dan. Ik kan het beter en lekkerder zelf maken en ik heb er weer een nieuwe uitdaging bij. Kroketten maken heb ik al vaker gedaan, maar nu ga ik de volgende keer als ik Tapas maak die seranohamkroketjes maken. Jullie horen nog van mij of het gelukt is. Na dat laatste dagje Amsterdam hebben we het maar weer even rustig aan gedaan. Maar een hele dag thuis, wat ga ik dan doen? Nadenken over het eten natuurlijk. Eigenlijk was het vrij makkelijk. Ik had nog 2 zakken krieltjes liggen, kipdrumsticks uit de vriezer gehaald en de sperzieboontjes doen het goed en er moest nodig wat geplukt worden, dus daar maar een recept mee bedenken.  Krieltjes kruiden is niet zo moeilijk dat doe ik ondertussen al zo vaak en de kip moest ook niet zo moeilijk zijn. Maar de sperzieboontjes daar moest ik wel even over nadenken. Ik had nog eigen gemaakte tomatensaus staan, dus dat was ook lekker makkelijk. En als je dat niet heb, wat ik me goed voor kan stellen, dan neem je gewoon tomaten uit blik. Eigenlijk wilde ik de sperziebonen ook op de BBQ zetten maar dat paste niet. Die maar op het gas gedaan. Ze zijn zo lekker die boontjes uit eigen tuin, en het leuke van het schoonmaken is dat ze lekker knakken. Het was uiteindelijk toch nog weer warm geworden, dus we konden nog lekker buiten eten.

Gestoofde kipdrumsticks van de BBQ uit een pannetje (4 personen)
Gestoofde kipdrumsticks van de BBQ
Ingrediënten
8 kipdrumsticks
Olijfolie
Zeezout uit de molen
Zwarte peper uit de molen
Gerookte paprikapoeder Toko
3 rode uien in stukken gesneden
1 biologische citroen in kwarten gesneden
6 tenen knoflook
2 blaadjes laurier
100 gr pancetta  (Italiaans spek) Supermarkt of de keurslager
Bereiding
Kip in vuurvaste pan doen die ook op de BBQ kan, kruiden met zout, peper en paprikapoeder. Alles goed mengen met de ui, citroen knoflook, laurierblaadjes en wat olijfolie. Olijven erbij doen en dan afdekken met de pancetta. Deksel op de pan en ongeveer 1 uur op de BBQ zetten, af en toe even alles door elkaar scheppen. De laatste 10 á 15 minuten deksel verwijderen om de kipdrumsticks te laten kleuren.

Krieltjes van de BBQ (4 personen)
Gestoofde kipdrumsticks van de BBQIngrediënten
600 gr krieltjes (koelvak)
2 teentjes knoflook fijn gehakt
Verse tijm van één takje geritst
1 tak verse rozemarijn fijn gehakt
1 rode peper fijn gesneden
2 kwarten van  biologische citroen
Gerookte paprikapoeder Toko
Olijfolie
Zeezout uit de molen
Zwarte peper uit de molen
Bereiding

Alle ingrediënten goed mengen en in vuurvaste schaal doen, die ook op de BBQ kan. Afdekken met aluminiumfolie. En op de BBQ zetten.

In tomatensaus gestoofde sperzieboontjes (4 personen)
Gestoofde kipdrumsticks van de BBQ
Ingrediënten
500 gr sperziebonen afgehaald, doormidden knakken en gewassen
Verse tomatensaus (of blik tomatenblokjes op sap)
2 teentjes knoflook fijn gehakt
2 rode sjalotten fijngesneden
1 rode peper fijn gehakt
Olijfolie om in te bakken
Gerookte paprikapoeder naar smaak
Zeezout
Zwarte peper uit de molen
Bereiding
Olie in pan verhitten, ui, knoflook en peper even fruiten. Sperziebonen mee fruiten en dan de tomatensaus of 1 blikje tomaten op sap toevoegen. Op smaak brengen met de paprikapoeder, zout en peper.  ± 30 minuten laten stoven.

Gestoofde kipdrumsticks van de BBQEn dan nu maar eens een lekker koud alcoholvrij biertje erbij.

 

Gestoofde kipdrumsticks van de BBQ met krieltjes en in tomaten gestoofde sperzieboontjes

Vind Langedijkers en alle recepten van Francijna van Diepen leuk

Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: