Gestoofde rode kool

Ik ben een fan van Jamie Olivier, en ik blader dan ook vaak door zijn boeken. Deze keer gestoofde rode kool, één van onze favoriete recepten van Jamie. We hebben het al diverse keren gemaakt en de jongens hier zijn er stapel op! Het is eenvoudig te bereiden kortom een heerlijk winters stoofgerecht. Doorgaans is rodekool een goedkope groente in het winterseizoen. Ik snij zelf mijn rode kool. Dit is ook altijd mijn advies, koop verse groente en snij het zelf, het is wel even een klusje, maar  veel gezonder en het ziet smakelijker uit, de smaak beleving is intenser. Dus je hebt veel meer eer van je werk.

Ingrediënten (voor 4 personen)

Gestoofde rode kool
Ingrediënten voor gestoofde rode kool

Olijfolie
250 gr gerookte doorregen rookspek, in dunne plakken gesneden
1 el venkelzaad, gestampt
1 ui, gepeld en gesneden
2 goudrenetten, geschild en in blokjes van 2,5 cm gesneden
1 kleine rode kool, in dunne reepjes gesneden
Zeezout en zwarte peper uit de molen
1,5 dl balsamicoazijn
Eén klont boter
Handvol verse bladpeterselie, alleen de blaadjes

Bereidingswijze
Schenk een flinke slok olijfolie in een pan, laat die goed heet worden en doe het rookspek en de venkelzaadjes erbij. Bak ze goudbruin, doe de uitjes erbij en laat het mengsel nog een paar minuten met het deksel op de pan op het vuur staan tot ook de uitjes goudbruin en kleverig zijn. Doe de appel erbij, gevolgd door de stukjes kool, peper en zout en de azijn, en roer alles goed door elkaar. Leg het deksel weer op de pan en laat het zaakje een uur op een laag pitje pruttelen terwijl je regelmatig roert. Als het goed is heb je uiteindelijk een heerlijk stroperig, zoet koolgerecht dat je het liefst rechtstreeks uit pan op zou willen eten! Of je kunt het, als je het geduld kunt opbrengen, op een serveerschaal scheppen en afmaken met een klontje boter en een handjevol peterselie.

Lekker met hete bliksem en hachee.

Gestoofde rode kool

En like mijn Facebookpagina 😉
Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: