Geurige knoflook-tijm kip in tomatensaus is een gerecht dat ik maakte voor het etentje met mijn familie. Nu een beetje aangepast naar een recept van Chantel’s Mengelmoes. Ik voegde de tomaat, rozemarijn, salie, chilivlokken en olijven toe. De kurkumarijst kan je natuurlijk ook met poeder maken. Gebruik dan 2 theelepels kurkumapoeder.
Ingrediënten (4 personen)
2 Rode uien, fijn gesnipperd
Teentjes van 1 bol knoflook, in plakjes gesneden
Blaadjes van een klein bosje verse tijm
Naaldjes van een klein bosje rozemarijn, fijn gehakt
4 kleine blaadjes salie, fijn gehakt
10 Zwarte olijven, zonder pit, in dunne plakjes gesneden
Zout
Zwarte peper uit de molen
Snuf chilivlokken
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de ui, knoflook en verse kruiden in een grote ovenschaal en meng even door elkaar. Leg daarop de kippendijen en bestrooi deze met zout en peper. Giet het blik tomatenblokjes met sap erover heen en voeg een half blik water toe. Meng ook weer een beetje door. Verdeel de plakjes olijf er over. Zorg dat ze een beetje onder het vocht zitten. Strooi er een beetje chilivlokken over. Zet de schaal ± 60 minuten in de voorverwarmde oven.
Lekker met kurkumarijst en grof brood.
Kurkumarijst
Ingrediënten (4 personen)
500 ml kippenbouillon (maggi, minder zout)
2 kleine rode uien, fijn gesnipperd
± 2 tl verse kurkuma, geraspt
Bereiden
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit daarin de ui en de kurkuma tot de ui glazig ziet. Voeg de rijst toe en meng goed door elkaar. Voeg dan de bouillon toe, meng ook weer goed door. Zet een deksel op de pan en zet de pan op een vlamverdeler op zacht vuur. Laat de rijst in ± 20 à 25 minuten garen.