Gevlinderde kip, dat heb ik al eens eerder gemaakt. Maar hoe zal ik het kruiden. Na even denken dacht ik aan al die heerlijke verse kruiden die nu weer volop beginnen te groeien in mijn kruidentuin. Toen was het niet zo moeilijk meer. Ooit heb ik op tv eens iets gezien de Provençaalse kruiden. En die staan allemaal in mijn kruidentuin. Rozemarijn, tijm, bonenkruid en oregano. Alleen de basilicum koop ik als plantje. Op de één of andere manier overleefd dat plantje het niet in mijn tuin.
Gevlinderde kip met verse Provençaalse kruiden uit de oven
Ingrediënten
1 maiskip
Maak een olie met onderstaande fijngehakte kruiden,
Blaadjes van een paar takjes verse tijm
Naaldjes van een paar takjes rozemarijn
Blaadjes van een paar takjes verse oregano
Een handje vol blaadjes van verse basilicum
Blaadjes van een paar takjes bonenkruid
4 teentjes verse knoflook
Zout
Zwarte peper uit de molen
Bereiden
Verwarm de oven voor op 220°C. Verwijder de ruggengraat van de kip met een wildschaar. Gooi de ruggengraat niet weg. Vries in en gebruik het later voor een kippenbouillon. Druk de kip plat. Haal het vel van de kip los. Smeer de kip op en onder de huid goed in met de olie. Laat een paar uur of het liefst een nachtje marineren. Leg de kip in een ovenschaal en bestrooi als je dat hebt met de bloemetjes van de bonenkruid en rozemarijn. Leg nog wat takjes verse kruiden en wat teentjes verse knoflook rond en op de kip. Zet de kip ± 60 minuten in de voorverwarmde oven. Af en toe nog even insmeren met de overgebleven olie of het vocht wat loskomt van de kip.