Groene aspergetaart met pancetta en kruiden

Groene aspergetaart met pancetta en kruiden, smullen maar.

Groene aspergetaart met pancetta en kruidenLangedijkers,

Het is al weer even asperge tijd. En als je ze nog wil eten dan moet je snel zijn. Op 24 juni is de aspergetijd weer voorbij. Wij hebben ze alweer een aantal keren gegeten op verschillende manieren. Voorheen haalden wij ze altijd bij Sam Stuit aan de Middenweg in HHW. Helaas moest hij er vanwege gezondheidsproblemen mee stoppen, erg jammer. Lekker hoor s’ morgens van het land en s’avonds op je bord. We maakten er dan ook wel eens een lekkere stevige wandeling voor. Rugtas om en gaan. En als we dan eindelijk op de Middenweg aan kwamen, was het inslaan. Witlof, paprika, sla, en natuurlijk de asperges en dan weer richting huis. En dan mocht ik mij weer uitleven in de keuken. Beetje jammer is dat de jonge heren hier in huis de witte lekkerder vinden. Maar ja dan maar de ene keer witte en de andere keer groene asperges. Deze keer had ik ze bij Deen vandaan. Ik kom daar die winkel in lopen en ik zag ze liggen. Ik kon ze natuurlijk niet laten liggen hé. Ze zagen er zo mooi gaaf en fris uit, die moest ik hebben. Maar ja dan hé. Asperges met ei en ham heb ik ondertussen wel eens gezien. Een hartige taart met asperges dat leek mij wel wat. Ik had het ooit een keer eerder gemaakt maar die was niet zo goed gelukt. Ooit heb ik van de jongens eens een kookboek met alleen maar asperge recepten gekregen, die maar eens doorgebladerd, internet weer afgespeurd en mijn kookbladen doorgeneusd. Het moest niet te overdadig worden, ik wil de asperges ook nog wel proeven. http://www.ah.nl/allerhande/#/video/asperges-schillen/ Op dit filmpje kan je zien hoe je de asperges  kan schillen en schoonmaken. Ik zou zeggen geniet er  nu nog even van zolang de asperges nog te betalen zijn. Dit is een eenvoudige manier  om hartige taart te maken. Ik heb er krieltjes uit de oven bij geserveerd en deze ook alleen simpel gekruid met zout en peper.

Groene aspergetaart met pancetta en kruidenIngrediënten (4 personen)
500 gr groene asperges, gewassen en onderste stuk van de asperges afbreken
rol vers bladerdeeg, uit de koeling van A.H.
4 eieren, losgeklopt
1½ dl kookroom
100 gr pancetta
Handje dragonblaadjes fijn gehakt
2 el fijngehakte peterselie
2 el vers geraspte Parmezaanse kaas
Zout, gemalen zwarte peper

Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg bakpapier over de bodem van het bakblik en bekleed het bakblik dan met het bladerdeeg. Laat het bladerdeeg een beetje over de rand hangen. Prik met een vork gaatjes in de bodem.  Leg de asperges één aan één en om en om naast elkaar, Maak een mengsel van de eieren, de kookroom, dragon, peterselie zout, peper, en de geraspte kaas. Meng goed en giet dit over de asperges. Leg de plakjes pancetta erop en vouw het bladerdeeg een beetje overheen. Zet het bakblik ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Prik af en toe even in de asperges of ze al gaar zijn. Je kan de taart warm eten, maar afgekoeld is het ook erg lekker.

Groene aspergetaart met pancetta en kruidenGroene aspergetaart met pancetta en kruidenGroene aspergetaart met pancetta en kruidenGroene aspergetaart met pancetta en kruidenGroene aspergetaart met pancetta en kruidenGroene aspergetaart met pancetta en kruidenServeren met gebakken aardappeltjes en  een lekker fris wit wijntje, een riesling doet het altijd goed bij asperges.

Eet smakelijk.

 

 

 

 

 

 

Groene aspergetaart met pancetta en kruiden

Vind Langedijkers en alle recepten van Francijna van Diepen leuk

Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: