Langedijkers,
Groene Gazpacho is eigenlijk een lekker koud soepje wat je bij lekker warm weer eet. Ik heb dit dan ook een paar weken geleden gemaakt en gegeten. Toen was het nog lekker zonnig. Terwijl ik dit zit te schrijven is het af en toe even droog. Er vallen van tijd tot tijd pittige buien. Nu is de vakantie weer voorbij. De scholen gaan weer beginnen. We hebben deze week in Oudkarspel de huttenbouw gehad achter op De ijsbaan Volharding. Was erg gezellig achter op het weiland en het weer zat ook redelijk mee. Ondertussen zit ik alweer aan heerlijke stoofschotels te denken. Dan neemt mijn oven de BBQ weer over. Maar stiekem hoop ik dat de zomer nog even terug komt. Deze soep is ook lekker als voorafje bij tapas gerechtjes. Serveer de Groene Gazpacho in leuk glas. Wij hebben de Groene Gazpacho gegeten met eigen gebakken Focaccia brood met olijven en zongedroogde tomaatjes, een groene salade en een heerlijk glas koude witte wijn.
Het recept van de focacciabroden komt van www.lekkertafelen.nl
Groene Gazpacho
Ingrediënten (4 personen)
2 komkommers ongeschild
1 groene paprika, schoon gemaakt
2 stengels bleekselderij schoon gemaakt
½ bosje bosui schoongemaakt
2 groene pepers schoongemaakt
4 teentjes knoflook gepeld
Sap van 1 limoen
Klein bosje basilicum gewassen
Klein bosje platte peterselie gewassen
Broodkruim van 4 sneetjes oud wit brood zonder korstjes
¼ liter groentebouillon
Scheut olijfolie
Zeezout en zwarte peper uit de molen
Garnering
Blaadjes basilicum
Rode punt paprika in helle kleine stukjes gesneden
Olijfolie extra virgen
Bereiding
Snij alle groenten in grove stukken en doe met de rest van de ingrediënten in een keukenmachine of blender en pureer tot het een glad soepje is. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Schep de soep in een leuk glaasje afgemaakt met de gesneden parprika, basilicumblaadjes en een paar druppeltjes olijfolie. Serveer met een lekker stukje brood.
Groene Gazpacho
Ga naar de facebook pagina van Langedijkers en vind het leuk!