Groene koolschotel

Groene koolschotel een heerlijke najaars/winter groenteschotel en vooral niet duur. Een groene kool is meer dan genoeg voor zes man. Dit recept gebruik ik al jaren, maar steeds met een variatie. Ik stoom mijn aardappels altijd en gebruik in plaats van zout, laurierblaadjes in het water. Dat is beter voor een mens en het geeft een heerlijke kruidige smaak aan de aardappels.

Ingrediënten (6 personen)

1½ kg kruimige aardappels
1 kleine verse groene kool
1 kilo rundergehakt
2 rode uien, fijn gesnipperd
4 teentjes verse knoflook, fijn gehakt
2 kleine rode pepers, (met zaadlijst) fijn gehakt
Vers geraspte nootmuskaatpoeder
2 el kurkuma
Paar takjes (vers) gedroogde laurierblaadjes
Witte peper uit de molen
Zwarte peper uit de molen
25 gr margarine
200 ml halfvolle melk

Bereiding

Deze diashow vereist JavaScript.

Verwarm de oven voor op 200 C. Schil de aardappels en stoom ze gaar met de laurierblaadjes in het kookwater. Doe de melk en de boter samen in een pannetje en verwarm dat. Stamp de aardappels en roer het warme melk/botermengsel erdoor totdat de puree lekker smeuïg is en breng op smaak met nootmuskaat en witte peper uit de molen. Bak het gehakt rul. Breng op smaak met 1 el kurkuma, zwarte peper en zout naar smaak. Fruit de ui, knoflook en de rode peper lichtjes en voeg de groene kool beetje voor beetje toe. Roerbak het koolmengsel beetgaar. Breng op smaak met de rest van de kurkuma. Vet een ovenschaal lichtjes in met wat olie en doe er dan laag gehakt, de groene kool, en de aardappelpuree in. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Groene koolschotel

En like mijn Facebookpagina 😉
Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: