Je hebt basis ingrediënten voor pesto, maar je kan de pesto variëren qua smaak. Ik wilde de pesto iets pittiger hebben, dus heb ik groene pesto met rucola gemaakt. Lekker in pastagerechten, salades, carpaccio of op toast. Je kan de pesto goed bewaren in een afgesloten potje in de koelkast.
Ingrediënten
40 gr verse basilicumblaadjes
20 gr verse rucola
100 ml extra vierge olijfolie
20 gr verse rucola
100 ml extra vierge olijfolie
4 tenen knoflook
3 el pijnboompitten
50 gr geraspte Parmezaanse kaas
3 el pijnboompitten
50 gr geraspte Parmezaanse kaas
Zeezout naar smaak
Zwarte peper uit de molen
Zwarte peper uit de molen
Bereiding
De basilicum, rucola, knoflook, pijnboompitten en Parmezaan pureren. Dan langzaam de olie toevoegen en op smaak brengen met zout en zwarte peper.
Groene pesto met rucola
En like mijn Facebookpagina 😉