Groene pesto met rucola

Je hebt basis ingrediënten voor pesto, maar je kan de pesto variëren qua smaak. Ik wilde de pesto iets pittiger hebben, dus heb ik groene pesto met rucola gemaakt. Lekker in pastagerechten, salades, carpaccio of op toast. Je kan de pesto goed bewaren in een afgesloten potje in de koelkast.

Ingrediënten

40 gr verse basilicumblaadjes
20 gr verse rucola
100 ml extra vierge olijfolie
4 tenen knoflook
3 el pijnboompitten
50 gr geraspte Parmezaanse kaas
Zeezout naar smaak
Zwarte peper uit de molen

Bereiding

De basilicum, rucola, knoflook, pijnboompitten en Parmezaan pureren. Dan langzaam de olie toevoegen en op smaak brengen met zout en zwarte peper.

Groene pesto met rucola

Meer Italiaanse Recepten

En like mijn Facebookpagina 😉

Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: