Hoe lang gaat de winter nog duren, niemand weet dat. Voorlopig vind ik het nog koud. Koud genoeg voor hachee op mijn manier. Wij zijn er gek op. Dat combineer ik dan altijd met hete bliksem en rodekool. Ik laat de olie en boter samen in de pan heet worden, dan verbrandt de boter niet en kan je het goed heet laten worden. De hachee is van een bestaand recept maar heb ik wel bewerkt. Ik heb stuk of wat recepten bekeken en zag op een gegeven moment een recept met appelstroop en ontbijtkoek. Proberen dus en het was heerlijk. De rode wijn haalt de smaak het vlees omhoog.
Ingrediënten (voor 6 personen)
1 kilo riblappen, in blokjes gesneden
3 el bloem
5 uien, schoongemaakt en in ½ ringen gesneden
Boter en een scheut koolzaadolie
250 ml rode wijn
2 el bruine basterdsuiker
1 klein blikje tomatenpuree
3 el rode wijnazijn
10 kruidnagels
3 el bloem
5 uien, schoongemaakt en in ½ ringen gesneden
Boter en een scheut koolzaadolie
250 ml rode wijn
2 el bruine basterdsuiker
1 klein blikje tomatenpuree
3 el rode wijnazijn
10 kruidnagels
6 laurierblaadjes
handje zwarte peperkorrels, gekneusd
4 el ketjap manis
1 liter runderbouillon (minder zout Maggi)
4 plakken ontbijtkoek in kleine stukjes
4 el appelstroop
Zwarte peper uit de molen
Zout (lo Salt)
handje zwarte peperkorrels, gekneusd
4 el ketjap manis
1 liter runderbouillon (minder zout Maggi)
4 plakken ontbijtkoek in kleine stukjes
4 el appelstroop
Zwarte peper uit de molen
Zout (lo Salt)


Serveertips
Lekker met Gestoofde rode kool en Hete bliksem.
Hachee op mijn manier
En like mijn Facebookpagina 😉