Hachee op mijn manier

Hoe lang gaat de winter nog duren, niemand weet dat. Voorlopig vind ik het nog koud. Koud  genoeg voor hachee op mijn manier. Wij zijn er gek op. Dat combineer ik dan altijd met hete bliksem en rodekool. Ik laat de olie en boter samen in de pan heet worden, dan verbrandt de boter niet en kan je het goed heet laten worden. De hachee is van een bestaand recept maar heb ik wel  bewerkt. Ik heb stuk of wat recepten bekeken en zag op een gegeven moment een recept met appelstroop en ontbijtkoek. Proberen dus en het was heerlijk. De rode wijn haalt de smaak het vlees omhoog.

Ingrediënten (voor 6 personen)

1 kilo riblappen, in blokjes gesneden
3 el bloem
5  uien, schoongemaakt en in ½ ringen gesneden
Boter en een scheut koolzaadolie
250 ml rode wijn
2 el bruine basterdsuiker
1 klein blikje tomatenpuree
3 el rode wijnazijn
10 kruidnagels
6  laurierblaadjes
handje zwarte peperkorrels, gekneusd
4 el ketjap manis
1 liter runderbouillon (minder zout Maggi)
4 plakken ontbijtkoek in kleine stukjes
4 el appelstroop
Zwarte peper uit de molen
Zout (lo Salt)
Bereidingswijze
Hachee op mijn manier
Laat het rundvlees op kamertemperatuur komen. Meng de bloem goed door het rundvlees . Verhit de boter en olie in een braadpan met dikke bodem. Voeg het vlees in kleine porties toe en bak het al roerend aan alle kanten bruin. Breng op smaak met zout en peper. Doe nu de uien erbij en roerbak dat even mee totdat de uien beginnen te kleuren. Voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken. Blus het nu af met de rode wijn. Voeg de bouillon totdat het vlees net goed onder staat. Voeg nu de kruidnagels, ketjap, witte wijnazijn, appelstroop, kaneel, basterdsuiker, de Hache met gestoofde rode kool en hete bliksemlaurierblaadjes, gekneusde peperkorrels en de ontbijtkoek toe.  Laat het nu lekker lang pruttelen. Tenslotte proeven en eventueel nog wat zout en peper toevoegen. Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels. Nu heb je boterzachte en overheerlijke hachee met een volle, donkere smaak en heerlijke saus. Eet smakelijk.

Serveertips

Lekker met Gestoofde rode kool en Hete bliksem.

Hachee op mijn manier

En like mijn Facebookpagina 😉
Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: