Hele kip in de slowcooker, het kost weinig voorbereiding en zit de kip in de cooker dan heb je er bijna geen omkijken naar. Wij eten het met gestoofde zuurkool en gefrituurde aardappeltjes.
Ingrediënten
1 hele scharrel- of biologische kip
1 á 2 el pittige kipkruiden zonder zout, naar smaak
1 bol verse knoflook, teentjes geplet
3 sjalotten, in halve ringen gesneden
4 takjes verse rozemarijn
Bosje verse tijm
8 kleine verse salieblaadjes
Zout, naar smaak
Zwarte peper uit de molen
Olijfolie
Bereiden
Meng de olijfolie, kipkruiden, zout en zwarte peper. Stop een paar takjes rozemarijn, salieblaadjes, tijm en een stuk of 4 knoflooktenen in de buikholte van de kip. Wrijf de kip dan in met de gekruide olie, maak voorzichtig het vel van de kip los en wrijf het vlees ook zo goed mogelijk in. Leg de uien op de bodem van de slowcooker en verdeel daar wat van de verse kruiden en knoflookteentjes op. Leg de kip er boven op en verdeel de rest van de verse kruiden en knoflook er overheen. Doe de deksel op de slowcooker en zet de slowcooker op stand high en laat de kip zeker vijf uur in de slowcooker garen. Schep in de laatste twee uur een aantal maal het vocht in de slowcooker over de kip. Zo droogt de kip niet uit.