Herfstovenschotel

Herfstovenschotel, ik weet niet hoe ik deze ovenschotel anders moet noemen. Het is leuk als mensen weten dat je van koken houdt. Van alle kanten krijg ik groenten en fruit aangeboden. Mijn tafel achter het huis ligt vol pompoenen, ook uit mijn eigen tuin. Voor deze ovenschotel hoefde ik niet meer naar de winkel. Gelukkig kan ik ook nog steeds verse kruiden uit mijn kruidentuin plukken al begint dat wat minder te worden. Een paar jaar geleden kregen wij van vrienden truffelpootaardappelen. Die hebben we nu ook gerooid. Als ik eerlijk moet zijn, smaakt die niet anders als een gewone aardappel. Maar hij doet het goed in de ovenschotel. Dit is een gerecht voor twee personen. Voor vier personen verdubbel je de hoeveelheden. Ik heb nog steeds moeite met het koken voor twee personen. Maar deze keer ging de schaal helemaal leeg. De ovenschaal hebben we ooit eens voor een klein prijsje op de kop getikt bij de kringloop in Noord Scharwoude. In de vriezer lagen nog twee sukadelapjes waar de zeen is uitgesneden zodat je ze als biefstuk kan bakken. Als je dit ook eens wil proberen stap dan naar een goede slager en vraag er om. Ik heb de sukade bij Laus Klaver  in Noord Scharwoude gehaald. Erg lekker met de herfstovenschotel.

Herfstovenschotel

Ingrediënten (voor 2 personen)
Pompoen, biet, knolselderij, rode ui, rode peper, knoflook en truffelaardappel
¼ pompoen, in blokjes gesneden
¼ knolselderij, in blokjes gesneden
1 rode biet, in blokjes gesneden
2 truffelaardappelen, in blokjes gesneden
1 rode ui, in blokjes gesneden
2 tenen knoflook, fijn gehakt
1 rode peper, zaadlijst verwijderd, fijn gehakt
Flinke scheut pittige olijfolie
Blaadjes van een paar takjes verse tijm
Blaadjes van een paar takjes verse oregano, beetje gehakt
Zwarte peper uit de molen
Zout

Bereiding
Truffelaardappel en pompoen Herfstovenschotel op de bakplaat
Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng alle ingrediënten met elkaar in een ovenschaal. Zet de schaal ± 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Herfstovenschotel

Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: