Hutspot van winterpeen en rode ui

Hutspot van winterpeen en rode ui kan ook met één lekkere rookworstLangedijkers,
Hutspot van winterpeen en rode ui, een lekkere variatie op de gewone hutspot die wij gewend zijn te eten. Dit recept heb ik niet helemaal zelf verzonnen. Ik wilde weer eens wat nieuws proberen en natuurlijk heb ik even gegoogled en kwam dit soort recepten tegen. Daar heb ik weer mijn eigen draai aan gegeven.  In de meeste recepten wordt er bospeen gebruikt. Uiteraard heb ik voor winterpeen gekozen want dat is een groente van dit seizoen. Omdat je voor een stamppot kruimige aardappelen gebruikt kies ik er altijd voor om ze te stomen in een pan met stoompannetje of mandje er in. Dan staan de aardappelen niet in het water en koken ze ook niet helemaal stuk. Hutspot is een eenpansgerecht, aardappels, wortel en ui in één pan garen. Maar mijn ervaring is dat alle ingrediënten dan vrij nat blijven. Dus kook (stoom) ik de aardappelen apart van de ui en de wortel. Zodat je de aardappelen goed droog kan laten stomen. Je kan het kookvocht ook opvangen en dat gebruiken in plaats van melk en boter. Ik zeg eet smakelijk.

Hutspot van winterpeen en rode ui

Hutspot van winterpeen en rode uiIngrediënten (4 personen)
500 gram winterpeen, in stukjes
4 grote rode uien, in halve ringen
Olijfolie
1 kilo kruimige aardappelen, in vieren gesneden
50 gram boter
2½ deciliter warme melk (of kookvocht)
1 eetlepel Colemans of andere pittige mosterd
Zout
Witte peper uit de molen

Bereiding
Hutspot van winterpeen en rode ui Hutspot van winterpeen en rode ui
Stoom de winterpeen en aardappelen in 15 – 20 minuten gaar. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de uien zachtjes gaar. Giet de winterpeen en aardappelen af en doe ze samen terug in de pan. Laat de aardappelen even goed droog stomen. Verhit de melk en boter samen in de magnetron of op het gas. Met een stamppotstamper de aardappelen en peen met melk en boter grof stampen. Mosterd er door roeren. Schep dan de uien er door. Als het nodig is op smaak brengen met zout en peper. Wij hebben het gegeten met pittig rundvlees, recept volgt. Het is natuurlijk ook lekker met een karbonaadje of natuurlijk een lekkere rookworst.

Hutspot van winterpeen en rode ui

Ga naar de facebook pagina van Langedijkers

Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: