Huzarensalade

Huzarensalade op mijn manier. Alles lekker vers. Het is even wat snijwerk, maar dan heb je ook wat. Alleen de volgende keer gebruik ik weer ham of spekblokjes. De fricandeau gaf te weinig smaak.

Ingrediënten (4 personen)
Klein bosje platte peterselie, fijngehakt (hou wat achter voor de garnering)
Klein bosje bieslook, fijn gehakt (hou wat achter voor de garnering)
150 gr gebraden fricandeau, in blokjes gesneden
1 zure appel in blokjes gesneden en besprenkeld met wat vers citroensap
2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes gesneden
Ingrediënten voor de huzarensalade4 vastkokende aardappels, gekookt en in blokjes gesneden
4 zure augurken,(Keskebeke) in blokjes gesneden
2 el zilveruitjes (Keskebeke)
4 kleine sjalotjes, in dunne ringetjes
2 hardgekookte eieren, kleingesneden
1 el grove Zaanse mosterd
1 el Dijon mosterd
4 el Yofresh
2 el crème fraîche (demi)
2 teentjes verse knoflook, geperst
Zwarte peper, uit de molen
Garnering
1 kleine komkommer, in dunne schijfjes
2 hard gekookte eieren, in schijfjes
2 augurkjes, in schijfjes
1 el zilveruitjes
1 el kappertjes
2 cherry tomaatjes, in vieren gesneden

Bereiden
Doe de aardappelblokjes, fricandeau, augurk, zilveruitjes,  sjalotjes, bleekselderij, appel en ei  in een kom en meng alles voorzichtig door elkaar. Maak een sausje van de mosterdsoorten, Yofresh, crème fraîche, peterselie, bieslook, knoflook en zwarte peper  en meng door de salade. Doe de salade over in een mooie schaal en garneer met de komkommer, ei, augurkjes, zilveruitjes, kappertjes en cherry tomaatjes. Strooi er nog wat fijn gehakte peterselie en bieslook over.

Huzarensalade

Meer Salade Recepten

En like mijn Facebookpagina 😉

Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: