Italiaanse broodsalade

Italiaanse broodsalade

Langedijkers,
We blijven voorlopig nog even in de vakantiesfeer hangen met een Italiaanse broodsalade. Het zonnetje schijnt af en toe, een wat  mindere dag tussen door. Maar dat is goed voor onze (groente)tuintjes. Genieten dus. Ik heb al een aantal malen deze broodsalade gemaakt. Het is een Italiaanse salade die eigenlijk gemaakt werd van restjes brood en groente. Ik heb dus ook alleen ingrediënten gebruikt die ik in huis had. Het brood gaat in stukken gescheurd door de dressing. Persoonlijk vind ik het lekkerder om het brood even te roosteren zodat het wat knapperig is (heb ik deze keer niet gedaan). Afgelopen winter is één van de blogsters van Lekkertafelen.nl aanwezig geweest in het radioprogramma Winfrieds woonkamer (Radio 6). Een muziek programma waar dan iemand een gerecht bereidt. Ik heb met genoegen naar Marlene gekeken op de PC hoe zij deze salade bereidde. Van haar heb ik dan ook geleerd om de rijpe tomaten uit te knijpen. Kijk op de site voor het recept van Marlene.

Italiaanse broodsalade

Italiaanse broodsalade Italiaanse broodsaladeIngredienten (voor 4 personen)
½ komkommer in kleine blokjes 1 pond gekleurde rijpe Cherry tomaatjes,  snij de tomaatjes half door en knijp het sap boven een schaal uit.
½ gele  puntpaprika in blokjes
½ rode puntpaprika in blokjes
½ oranje puntpaprika in blokjes
2 kleine rode uien in halve ringen gesneden
2 stengels bleekselderij fijn gesneden
½ (bruin)brood van 1 dag oud in stukken gescheurd en korst er af gesneden
8 blaadjes sla van Romeinse of little gem gesneden (hoeft niet)
Handje rucola Bos basilicum de blaadjes in stukjes gescheurd
Dressing
Italiaanse broodsalade Italiaanse broodsalade
Sap van de tomaten
2 teentjes knoflook geperst
4 à 5 el Olijfolie
2 à 3 el Balsamico of rode wijnazijn
Zeezout
Zwarte peper uit de molen
Bereiding
Maak de dressing van het sap van de tomaten, olijfolie,  de azijn, knoflook, zout en zwarte peper. Begin met 4 el olijfolie en 2 el azijn. Als het brood een beetje droog blijft kan je er altijd nog wat bij doen. Doe het in stukjes gescheurde brood in de dressing en doe de rest van de groenten erbij.Laat de salade een ½ uurtje staan zodat het brood de dressing goed kan opzuigen en alle smaken goed opneemt. Voeg vlak voor het opdienen de in stukjes gescheurde basilicumblaadjes toe.

Italiaanse broodsalade

Ga naar de facebook pagina van Langedijkers en vind het leuk!

Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: