Jambalaya

Jambalaya

Jambalaya was de keuze deze keer. En ik heb gekozen voor het recept van Julius Jaspers en Robert Kranenborg. Al eens eerder gemaakt, erg lekker dus. Maar niet handig om het s’ morgens te maken en  s’ avonds weer op te warmen. De rijst werd dus veel te gaar, jammer maar het was niet anders. De smaak was prima dat dan wel weer gelukkig. Op internet staan ook Jambalaya-recepten die je een dag van te voren kan maken. Ik moet die nog is even goed bekijken.

Jambalaya  van Julius Jaspers en Robert Kranenborg en een beetje van mij
Bereidingstijd:  40 minuten
Aantal personen: 6

 

Jambalaya

Ingrediënten
1 liter kippenbouillon (minder zout, Maggi)
4 grote trostomaten, ontveld en in blokjes gesneden
600 gr kippendijen, in kleine blokjes gesneden
2 uien, fijne gesnipperd
1 rode punt paprika, in kleine blokjes gesneden
1 gele puntpaprika, in kleine blokjes gesneden

Jambalaya
Jambalaya het recept van Julius Jaspers en Robert Kranenborg

150 gr chorizo, klein gesneden
Scheut koolzaadolie
1 el gerookte paprikapoeder
2 tl cayennepeper
Blaadjes van een paar takjes verse oregano
Blaadjes van een paar takjes verse takje tijm
4 teentjes verse knoflook, fijn gehakt
2 blaadjes (vers) gedroogde laurier
450 gram rijst
Klein bosje verse platte peterselie, fijn gehakt
één snufje zeezout
5 grote champignons, inachten gesneden
5 gr kastanje champignons, in achten gesneden

Bereiden
Breng de bouillon tegen de kook aan en houdt het tegen de kook aan. Verhit de olie in een braadpan en bak hier heel kort de kip in. Haal de kip uit de pan en zet apart. Bak de chorizo aan in dezelfde olie en haal uit de pan. Bak de ui glazig, voeg de paprika toe met de paprikapoeder, cayennepeper en knoflook, en meng goed met elkaar. Voeg de rijst toe en meng goed (pas op dat het niet te droog wordt, voeg anders nog wat olie toe…). Voeg de tomaten toe en meng goed. Voeg 700 ml kippenbouillon, laurier, oregano en tijm toe en laat het mengsel doorgaren. Voeg na 10 minuten de chorizo toe. Zorg dat de Jambalaya niet aanbrandt maar wel gaar wordt. Voeg na 5 minuten de kip toe en controleer of de Jambalaya smeuïg genoeg is, voeg eventueel nog wat bouillon toe. Breng op smaak met zout en peper en laat garen tot de rijst goed is. Voeg peterselie en champignons toe. Laat de Jambalaya een paar minuten rusten van het vuur af, en serveer.

Jambalaya

van Julius Jaspers en Robert Kranenborg en een beetje van mij

En like mijn Facebookpagina 😉
Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: