Zo maakte ik de kip in de slowcooker. Omdat ik ziek was heb ik kip uit de vriezer gebruikt en groenten die ik nog in huis had. Het werd niet zoals ik het in mijn hoofd had. Dat kwam natuurlijk door dat er zowel als uit de uien en de kip vocht kwam. Zo stond de kip dus bijna nog helemaal in het vocht. Maar ik ga het aankomende week weer maken. Dan echt alleen kip in de slowcooker. Er ligt alweer een kippetje klaar. Dit kan natuurlijk ook heel goed in de oven of gewoon op het fornuis.
Ingrediënten
2 kippenbouten en 6 drumsticks
2 uien, grof gesnipperd
6 teentjes verse knoflook, grof gehakt
1 prei, in de lengte doormidden gesneden, in ½ ringetjes gesneden en dan goed wassen
Rub voor de kip
2 flinke tl gerookte paprikapoeder, hot
2 flinke tl gerookte paprikapoeder, mild
2 tl pepermelange, Jonnie Boer
½ tl chilimelange, Jonnie Boer
1 flinke tl knoflookpoeder
1 flinke tl uienpoeder
2 flinke tl tijm
2 flinke tl oregano
Zout naar smaak
Bereiden
Meng alle specerijen en gedroogde kruiden goed met elkaar. Smeer de kipdelen lekker in met de rub. Wat je over hebt even apart zetten. Begin met de uien, knoflook en prei onderin de slowcooker. Meng de overgebleven rub er door. Leg de kipdelen er boven op. Sluit met de deksel en zet de slowcooker op low. Laat ±8 á 9 uur staan. Ik heb de gare kipdelen er uit gehaald, de slowcooker op high gezet. Deksel van de pan en de overgebleven uiensaus nog een uurtje laten inkoken. De kip kan
je nog even onder de grill van de oven zetten om een bruin korstje te krijgen.
Serveer de kip met de uiensaus gebakken aardappeltjes en appelcompote.
Kip in de slowcooker