Kip met zuurkool uit de römertopf

Kip met zuurkool uit de römertopf. We zijn gek op winterkost. We hebben een al een tijdje geen kip meer gegeten. Dus maar eerst maar eens een recept bedacht. De römertopf heb ik ook al een tijdje niet gebruikt. Nou dan weet ik wat ik ga maken dus. Wij hebben de zuurkool nu met kip gegeten, maar het is ook erg lekker met casselerrib. De casselerrib is meestal alleen in het najaar en winter te verkrijgen.

Ingrediënten (4 personen)
De zuurkool eerst stoven1 scharrelkip
1 biologische citroen in kwarten gesneden
4 teentjes verse knoflook
1 rode peper in de lengte doorgesneden en de zaadjes eruit
2 blaadjes salie
2 laurierblaadjes
2 takjes verse rozemarijn
2 takjes verse tijm
25 gr boter
zeezout
peper uit de molen

Bereiding
Kip met zuurkool uit de römertopf
Laat de römertopf ongeveer 1 uur in koud water staan zodat ie zich lekker vol zuigt met water. Ik heb hem zelfs één nacht in koud water laten staan. Haal het touwtje om de poten los en strooi wat zout en peper in de binnenkant, doe er een kwart citroen in met één teentje knoflook, de rozemarijn, tijm, één blaadje salie, één blaadje laurier en de peper. Dan weer één teentje knoflook en één kwart citroen. Bind de poten weer bij elkaar en bestrooi dan de kip rondom met zout en peper. Leg eerst wat klontjes boter in de römertopf, leg daar boven op de kip en leg rondom de kip nog wat kruiden, knoflook en citroen. Leg de deksel er op. Zet de römertopf in een koude oven en zet dan de oven op 250 °C en laat de kip in 1½ á 2 uur gaar worden.

Kip met zuurkool uit de römertopf

En like mijn Facebookpagina 😉
Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: