Weer een heerlijk gerecht uit de Tajine, kip tajine met sperzieboontjes. Dit had ik niet in mijn hoofd toen ik boodschappen ging doen en met de kip en sperzieboontjes thuis kwam. Maar toen ik in de keuken bezig was met het voorbereiden en de Tajine zag staan ging het ineens allemaal vanzelf.
Ingrediënten (2 personen)
2 flinke kipkarbonades, aan beide kanten gekruid met Ras el Hanout
400 gr verse sperzieboontjes, schoongemaakt en doormidden geknakt
Scheutje koolzaadolie
1 blikje tomatenblokjes à 400 gr
± ½ tomatenblikje water
1 grote ui, grof gesneden
1 gr rode peper, fijn gehakt met zaadlijst
6 teentjes verse knoflook, geplet
Stukje verse gember, geschild en geraspt
Ras el Hanout
Zout (Low Salt), naar smaak
Zwarte peper uit de molen
Bereiden
Bak de kip even om en om mooi bruin in een aparte koekenpan. Verhit een scheutje olie in de schaal van de Tajine en fruit daarin de ui en rode peper tot de ui glazig ziet. Voeg dan de sperzieboontjes toe en laat even mee fruiten. Voeg de tomatenblokjes, ½ blikje water en de geplette knoflook toe. Als het nodig is breng je het op smaak met zout, peper en Ras el Hanout. Voeg de kip toe en laat ± een uur met de deksel op de Tajine sudderen. Lekker met gekruide rijst.