Kipbraadsticks uit de oven

En ja hoor, onverwachts kreeg ik weer berichtjes van mijn mannen. Kunnen wij mee eten vanavond. Wat kipbraadsticks uit de oven voor twee personen moest worden  werd dus voor zes personen. Dan moest ik wel weer een grote schaal hebben die in de oven kon. Dat werd  bij mij dus de schaal van mijn grootste tajine.

Ingrediënten (6 personen)
Ingrediënten Kipbraadsticks uit de oven

12 kipbraadsticks
Scheut koolzaadolie
150 gram Coppa Stagionata (of andere speksoort)
2 grote rode uien, grof gesneden
4 tenen verse knoflook, fijn gehakt
2 dunne preien, goed gewassen en in ringetjes
2 winterwortels, in plakjes
2 rode puntpaprika’s, in blokjes gesneden
10 grote kastanjechampignons, in vieren gesneden
2 blikjes tomatenblokjes op sap
± 20 olijven, in ringetjes gesneden
Blaadjes van één takje verse rozemarijn, fijn gehakt
2 verse laurierblaadjes
Klein bosje platte peterselie, fijn gehakt
150 ml Chianti (of een andere rode wijn)
Zout (Low Salt)
Zwarte peper uit de molen
Bereiden
Verwarm de oven voor op 150°C. Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kip om en om mooi bruin. Zet apart. Gebruik een pan met deksel  die ook in de oven kan of doe alles over in een ovenschaal. Fruit in dezelfde pan de ui, wortel, en prei tot de ui glazig ziet. Voeg de Coppa Stagionata toe en bak even mee. Voeg de wijn, tomatenblokjes met sap, verse kruiden, olijven en de kip toe. Hou wat fijngehakte verse kruiden achter om te serveren. Zet de pan met deksel (of gebruik aluminiumfolie) ± 90 minuten in de voorverwarmde oven. Voeg de laatste 20 minuten de paprika en champignons toe. Als het nodig is breng je het op smaak met zout en peper. Verwijder de laurierblaadjes. Serveer met de achter gehouden fijn gehakte kruiden. Lekker met gekruide rijst.

Kipbraadsticks uit de oven

En like mijn Facebookpagina 😉
Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: