Kipdrumsticks in ketchup en cola uit de oven

Vandaag kipdrumsticks in ketchup en cola uit de oven. Gisteren mijn winnende recept van spareribs gemarineerd in cola gedeeld door Smaakvol Noord-Holland. Het staat nu ook op mijn facebook-pagina Francijna Cooking Mama. Ik had net twee kilo kipdrumsticks gekocht, nog niet wetende wat ik er mee ging doen. Toen ik dat recept weer las dacht ik dat kan ik ook wel eens met kip doen. Voor barbeque hadden wij geen tijd, dus dacht ik, dan laat ik het heel langzaam garen in de oven. En het was een succes.

Ingrediënten (4 personen)
2 kg kipdrumsticks
Saus
750 ml coca cola
500 ml Heinz ketchup
2 flinke el dijonmosterd
2 flinke el bruine basterdsuiker, met kop
1 grote ui, fijn gesnipperd
6 teentjes verse knoflook, fijn gehakt
1 grote rode peper met zaadlijst, fijn gehakt
2 flinke tl geroosterde paprikapoeder hot
Zwarte peper uit de molen

Bereiden
Langzaam garen in de oven
Meng de ingrediënten voor de saus goed met elkaar in een grote pan die ook in de oven kan. Voeg de kipdrumsticks toe en zorg dat ze onder saus liggen. Zet de pan in de oven en zet de oven op 80°C. Laat de pan met kipdrumsticks zeker vier uur in de oven staan. Haal de pan dan uit de oven en haal de drumsticks er uit en zet even apart. Zet de pan met saus op hoog vuur en laat zeker voor de helft inkoken. Roer af en toe wel even. Je ziet vanzelf dat de saus een mooie dikte krijgt. Verhit wat arachideolie in een grillpan en grill de drumsticks om en om mooi bruin.

Kipdrumsticks in ketchup en cola uit de oven

En like mijn Facebookpagina 😉
Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: