Kippastei met ham en prei

Een kippastei met ham en prei. Een pastei op de BBQ maken, dat was een leuke uitdaging. Dit recept komt van de site van Weber. Een beetje eigenwijs ben ik wel, want ik heb het weer op mijn manier gedaan. Ik gebruikte een gietijzeren koekenpan die zo van het gas de BBQ op kan. Ik heb wat meer groenten gebruikt en ik heb minder vocht gebruikt zodat het een wat dikkere massa werd. Het bladerdeeg er overheen vouwen was wel even een dingetje. Omdat de pan bloedheet was, zakte het over de rand heen. Maar ook dat liep goed af.

Ingrediënten (4 personen)
2 flinke el bloem
1 rode ui, gesnipperd
200 gr ham, in blokjes gesneden
2 flinke tenen verse knoflook, fijn gehakt
400 gr kipfilet, in dunne reepjes gesneden
1 prei, goed gewassen, in de lengte doormidden en fijn gesneden
5 grote kastanjechampignons, in achten gesneden
5 grote champignons, in achten gesneden
1 flinke tl gerookte paprikapoeder (hot)
1 rol bladerdeeg, tante Fanny
Kippastei met ham en prei Kippastei met ham en preiZwarte peper uit de molen
Zout (lo Salt) naar smaak
2 el verse tijmblaadjes
200 ml kippenbouillon
1 el koolzaadolie
200 ml slagroom
50 gr boter
1 eigeel

Bereiding
Meng de bloem door de kipfilet. Verhit  de boter en olie in een koekenpan die zo van het gas de barbecue op kan. Voeg de ui, en prei toe en bak op hoog vuur totdat ze zacht zijn. Voeg de champignons toe en bak even mee. Roer de stukjes ham en kip erdoor en laat ook nog even lekker meebakken. Voeg  de paprikapoeder, tijm, knoflook, bouillon, slagroom, zout en peper toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat het vocht zoveel mogelijk inkoken.  Als het nodig voeg je nog wat bloem toe om een dikke massa te krijgen. Haal het bladerdeeg uit de verpakking en vouw het bladerdeeg over de pan heen. Smeer het deeg in met het losgeklopte eigeel. Maak een gat in het midden van het bladerdeeg zodat de stoom kan ontsnappen.
Bereid de barbecue voor op indirecte warmte (gemiddeld 190 °C). Zet dan de pastei op de barbecue en sluit de deksel van de barbecue. Bak gedurende 30 minuten totdat het deeg knapperig en de vulling kokend heet is.
Haal van de barbecue en serveer met aardappelpuree of wat jij er lekker bij vindt.

Kippastei met ham en prei

En like mijn Facebookpagina 😉
Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: