Kippetje op de BBQ

Langedijkers,
Kippetje op de BBQ met rood/witte spitskoolsalade het wordt er weer zomer, heerlijk. Maar hoe kom je nu aan een rode spitskool. Daar was ik al een tijdje naar op zoek. Ik wist wel dat de rode spitskool geteeld werd, maar wordt het ook verkocht. Ik ben het in nog geen ene winkel  tegengekomen. En ik kom echt wel in heel wat supermarkten of op de markten hier in de buurt. Wat moet je er voor doen, de 25 km van de Langedijker Walk wandelen. En daar hebben wij echt geen hekel aan. Wat een prachtige wandeling in en om Langedijk. En in plaats van een medaille krijg je als beloning  twee spitskolen, één rode en één witte, wij hadden dus 4 spitskolen 😉 aangeboden door het bedrijf TB&S . Van de eerste twee heb ik geprobeerd een filodeegtaartje te maken. De buitenkant zag er goed uit, maar aangesneden niet helemaal zoals ik in mijn hoofd had. De vulling was trouwens er lekker, dus die hebben we ook lekker opgegeten. Nu heb ik er een salade van gemaakt.  Afgeleid van een recept van internet wat nu een heel eigen leven gaat leiden, het is maar net wat er op de groente schaal ligt.

Kippetje op de BBQ

Ingrediënten
Kippetje op de BBQ
1 grote scharrelkip
300 ml Koolzaadolie
3 el Provençaalse kruiden
Verse knoflook naar smaak
2 flinke takjes verse rozemarijn
1 bosje vers tijm
Paar takjes verse oregano
2 takjes verse majoraan
4 blaadjes salie
1 citroen, goed afgewassen en in vieren gesneden
Zout ( lo Salt) en  zwarte peper uit de molen

Bereiden
Strooi wat zout en zwarte peper in de buikholte van de kip. Doe er als volgt een stukje citroen, net zoveel teentjes knoflook als je lekker vindt, 1 takje rozemarijn,  de helft van het bosje tijm, 1 takje oregano, 1 takje majoraan en 2 blaadjes salie in. Bind de poten van de kip weer bij elkaar. Meng de olie met de Provençaalse kruiden en smeer de kip daar goed mee in. Hou nog wat over voor tijdens het BBQ-en van de kip. Bereid de BBQ voor. Hete kolen aan de ene kant, bak met water aan de andere kant. Leg de kip in een vuurvaste schaal en zet op de BBQ boven de bak met water. Laat de kip ± 3 uur garen, keer de kip 2x en smeer dan nog een beetje met de overgebleven olie in. Hou de BBQ op zo’n 150 à 160 °C.

Rood/witte spitskoolsalade

Gesneden wortel en spitskool Rode spitskoolIngrediënten
¼ rode spitskool, in hele dunne reepjes gesneden
½ kleine witte spitskool, in hele dunne reepjes gesneden
1 kleine groene Turkse paprika (Toko)
2 kleine winterwortels in hele dunne reepjes gesneden
1 rode ui, in vieren gesneden en dan in dunne reepjes
1 groene peper, in dunne ringetjes
Saus
3 el yofresh
Rood/witte spitskoolsalade Ingrediënten voor de saus2 el Griekse yoghurt 0% vet
3 kleine teentjes verse knoflook, geperst
Sap van ½ citroen
Zout (lo salt) en zwarte peper uit de molen

Bereiding
Meng alle fijne gesneden groente met elkaar in een grote kom. Meng alle ingrediënten voor het sausje en meng dat dan door de groenten heen. Breng op smaak met zout en peper.

Kippetje op de BBQ met rood/witte spitskoolsalade

Meer BBQ Recepten

Meer Salade Recepten

En like mijn Facebookpagina 😉

Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: