Kipragout

In de koelkast stond nog een bordje met restjes kip, overgebleven van een kippenbouillon die ik van het weekend had gemaakt. Even nadenken wat ik daarmee kon maken. Uiteindelijk kwam ik uit op kipragout. Dat maak ik eigenlijk nooit. Ook weer een mooi gerechtje om de overgebleven groenten van het weekend in te verwerken. Omdat ik weinig zout gebruik is het best lastig om alles goed op smaak te krijgen. Ik wilde verse dragon gebruiken, maar mijn plantje in de tuin doet het niet zo goed. Dus maar even verder gekeken wat er nog staat. Dat werd dus peterselie en bladselderij.

Bladselderij uit de metselkuip
Bladselderij uit de metselkuip
Ingrediënten
Ingrediënten voor de ragout

Ingrediënten (4 personen)
Stukje boter
350 gr (restjes) kip
1 ui, fijn gesnipperd
2 tenen verse knoflook, fijn gehakt
½ courgette, in kleine blokjes gesneden
400 ml kippenbouillon (minder zout, maggi)
125 gr witte champignons, in achten gesneden
125 gr kastanje champignons, in achten gesneden
3 bosuitjes, In de lengte doormidden en klein gesneden
Klein bosje verse platte peterselie, fijn gehakt
Klein bosje verse bladselderij, fijn gehakt
Zwarte peper uit de molen
100 ml kookroom
3 el bloem

Bereiding

Kipragout met Fettuccine
Kipragout met Fettuccine

Verhit in een pan met dikke bodem de boter tot het licht begint te kleuren. Fruit daar in de ui en de knoflook tot de ui glazig ziet. Voeg de kip, champignons en courgette toe en bak op hoog vuur even mee tot de champignons mooi bruin worden. Zet het vuur weer laag en voeg de bloem toe. Voeg dan voorzichtig al roerend de bouillon en de kookroom toe tot je een mooie saus hebt. Laat de kipragout nog even op zacht vuur pruttelen. Voeg op het einde de klein gesneden bosuitjes en de fijn gehakte verse kruiden toe. Maak op smaak met de peper.
Lekker met Fettuccine (lintpasta).

Kipragout

En like mijn Facebookpagina 😉
Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: