Lekkere koolsalade voor bij de bbq. Of voor bij de pulled pork. Dit is een makkelijk te maken salade. Voor het snijden van de groenten gebruik ik de keukenmachine. Je kan de salade ook combineren met rodekool. Maak de salade op tijd klaar en zet het een uurtje in de koelkast om de smaken goed in te laten trekken. Haal de salade ± een uurtje van te voren weer uit de koelkast zodat het weer op temperatuur kan komen
Koolsalade
Ingrediënten 6 personen
1 spitskool, fijn gesneden
3 winterpenen, geraspt
2 rode uien, middelgroot, in halve ringen gesneden
2 rode Spaanse pepers, zaad en zaadlijsten verwijderd, fijngesneden
Dressing
Ingrediënten:
½ kop yofresh
Citroensap van ½ citroen
1 theelepels suiker
Zout naar smaak
Bereiding
Maak de dressing, zet apart. Meg de gesneden groenten met de dressing. Dek de salade met huishoudfolie af en zet een klein uurtje in de koelkast.