Koolsla gemak dient de mens

Deze week lopen we voor de achtste keer de Alkmaarse wandelvierdaagse. Weinig tijd om te koken, dus een gerecht wat snel te bereiden is. Koolsalade van koolsla!! Wij maar denken dat dit recept, koolsalade, uit Amerika komt (Coleslaw), maar het is gewoon een Nederlandse salade. En nu nog makkelijker te bereiden. We kwamen bij Bakkums Boetje een Koolsla tegen, een kruising van spitskool en ijsbergsla. Zo rauw smaakte het al heerlijk.

Ingrediënten (2 personen)
De koolsla heel fijn in reepjes snijden¼ koolsla in fijne reepjes gesneden
½ kleine winterwortel, geraspt
2 el sap v/e citroen
1 appel (Granny Smith)geschild en in dunne sliertjes
Klein bosje bieslook, fijn gesneden
2 el Yofresh
½ tl milde kerriepoeder

Bereiding
Koolsalade met koolsla Koolsalade met gefrituurde krieltjesMeng alle ingrediënten goed door elkaar.  Laat een half uurtje staan, zodat de smaken goed in kunnen trekken. Lekker bij de versgeraspte gefrituurde krieltjes. Ook bij Bakkums Boetje. Snij de grote krieltjes door de midden. Spoel ze af met water om het zetmeel van de buitenkant te verwijderen. Droog ze. Bak de krieltjes eerst 4 minuten voor op 140 °C in de frituur. Leg ze op keukenpapier en laat ze 10 minuten afkoelen. Breng de frituur op 180 °C. Bak de krieltjes af in 5 minuten.
Eet smakelijk.

Koolsla gemak dient de mens

En like mijn Facebookpagina 😉
Print Friendly, PDF & Email

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: