Lasagne met pompoenpuree, een lasagne op een andere manier.
Ingrediënten (2 personen)
1 flespompoen, ongeschild, zaden verwijderd en in kleine blokjes gesneden
1 grote ui, grof gesneden
4 teentjes verse knoflook, geplet
5 blaadjes verse salie, fijn gehakt
4 lasagne vellen, koelvers AH
8 grote bladen wilde spinazie, Toko
12 plakjes tomaat
Mozzarella in plakjes
8 plakjes pancetta (optioneel)
Bechamelsaus
Five pepers (gekleurde peperkorrels) uit de molen
Geraspte pecorino
Zwarte peper uit de molen
Zout
Olijfolie
Lasagne op een andere manier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 250°C. Leg de pompoenblokjes, ui, knoflook op een bakblik. Meng de salie, zout, zwarte peper met een scheut olie er door. Zet het bakblik ± 30 minuten in de voorverwarmde oven. Tussendoor even een keer het pompoenmengsel omscheppen. Als alles gaar is, pureren met de staafmixer. Zet de oven terug naar 200°C. Dan in een ovenschaal de lasagne opbouwen, een schepje bechamelsaus, lasagneblad, geraspte pecorino, 2 plakjes pancetta (optioneel), 2 bladen wilde spinazie, 3 plakjes tomaat, weer wat geraspte pecorino en dan een laag pompoenpuree. Dan weer geraspte pecorino, tomaat, spinazie, pancetta, pecorino, lasagne blad en een paar scheppen bechamelsaus. Daar over heen verdeel je nog wat pecorino, de plakjes mozzarella en verdeel er wat five peper uit de molen over heen. Je kan de lasagne maken in een ovenschaal of in een twee kleine schaaltjes. Zet de schaal(tjes) 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven. Als je de pancetta weglaat heb je een vegetarische lasagne.